Gündem Bir çadırda 8 kişilik aile

Bir çadırda 8 kişilik aile

Paylaş
Bir çadırda 8 kişilik aile

Aydın'da çadırda yaşayan Karataş ailesi için Kaymakamlık tarafından ilçe merkezinde sosyal konut tahsis edildi. Aile, besledikleri hayvanlardan dolayı çevreye rahatsızlık verdikleri gerekçesi ile evden çıkarıldı

Karacasu İlçesi’nin Dikmen Mahallesi’nde en küçüğü 9 aylık, en büyüğü 20 yaşında olan 6 çocuğuyla bir çadırda yaşayan ve hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan Karataş ailesine bir süre önce kaymakamlık tarafından konuta yerleştirildi. İlçe merkezindeki sosyal konutlarda yaşamaya başlayan Karataş Ailesi, besledikleri hayvanlardan dolayı komşuların şikayet etmesi üzerine evlerinden çıkarıldı. Geçim kaynakları olan hayvanlar nedeniyle çevreye rahatsızlık verdikleri iddia edilen aile tekrar çadırda yaşamaya başladı.



8 KİŞİ BİR ÇADIRDA

Haberin Devamı


Yedi çocuğundan biri olan Raziye’yi gelin ettikten sonra 6 çocuğuyla aynı çadırda yaşadıklarını söyleyen Sümer Karataş, "En küçük çocuğum 9 aylık. Kaymakamlık sosyal tesislerinde kalıyorduk. Hayvanlardan dolayı komşular şikayet etmiş. Evden çıkarıldık. Gidecek başka bir yerimiz olmadığı için Dikmen Mahallesi’ne geldik. Bu arazi de kendimize ait değil.



Küçükbaş hayvancılık yaptığımız için kimse ev vermiyor. Kaymakamlıktan ev istedik ancak tapulu arazimiz olmadığı için olumsuz cevap aldık. Kaymakamlık, ‘tapulu arazi bul ev yapalım’ dedi. En büyük kızım evlenip gitti. Geriye 6 çocukla birlikte 8 nüfusla bir çadırda yaşıyoruz. Başka geçim kaynağımız yok. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

TAPULU ARAZİ OLMAYANA EV YOK

Haberin Devamı

Sümer Karataş, arazi alacak güçlerinin olmadığını söylerken, Dikmen Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çeker, kaymakamlığın tapulu arazi olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara konut yardımında bulunduğunu, Karataş ailesinin tapulu arazisi olmadığı için de konut yardımı yapılmadığını söyledi.

Cem ULUCAN / AYDIN (DHA)