Bilim - Teknoloji Bir dönemin sonu mu geldi?
Paylaş
Bir dönemin sonu mu geldi?

İddialara göre, yakın geçmişe damgasını vuran bir marka daha, tarihin tozlu sayfalarına gömülüyor!

Teknoloji dünyasındaki söylentiler, AMD'nin bir işlemci serisini sonlandırdığını işaret ediyor. AMD'nin Haziran ayında piyasaya çıkardığı 5 GHz hızındaki FX-9590 işlemcisiyle beraber, FX serisi işlemcilere son verdiği söyleniyor.

Haberin Devamı

AMD'nin FX serisini geliştirmeyi sonlandırdığı, şimdiki odak noktasının ise Radeon GPU'larını CPU'ların içine adapte edip tek bir işlemci olarak hem CPU'yu hem GPU'yu bir arada sunmak olduğu rapor ediliyor. AMD'nin Xbox One ve Playstation 4 için de benzer çip tasarımları bulunuyor. Firmanın şimdi PC kullanıcılarına da grafik işlemciyi ve mikro işlemciyi aynı anda sunma planı yaptığı anlaşılıyor.

AMD'nin grafik işlemcisini de içine dahil edeceği yeni nesil işlemcisinin isminin Kaveri olacağı ve 2013 sonunda duyurulacacağı düşünülüyor. Ürünlerin tüketicilere ulaşmasının ise 2014'ü bulması bekleniyor.

Mikro işlemci üreticisi Nisan ayında yaptığı bir duyuruda ise ARM bazlı bir işlemci hazırladığını açıklamıştı. Mobil cihazları hedef alan bu işlemciden de henüz haber yok. AMD'nin başkanı da Haziran ayında yaptığı bir açıklamada, Google'ın yeni Chrome işletim sistemine odaklanmış bir işlemci üzerinde çalıştıklarını da vurgulamıştı.

Haberin Devamı

Resimlerle: AMD'den çılgın kasa tasarımları!

Kaynak: CHIP Online