Egzersiz - Diyet Bir faydası daha bulundu!

Bir faydası daha bulundu!

Paylaş
Bir faydası daha bulundu!

Hepimizin yemeyi çok sevdiği ancak zararlı olabileceğinden korktuğu çikolata bilim insanlarının yaptığı çalışmalarla aklanıp ölçülü tüketildiğinde faydalı olan bir besin haline geldi. Yapılan son çalışmalarsa çikolatanın yeni bir faydasını daha ortaya çıkardı...

Her gün tükettiğimiz besinlerin bazıları sağlığımız için çok faydalı bileşenler içeriyor. Hatta kimi besinler tedavi yöntemlerinde sıkça kullanılarak insan sağlığına yararlı etkileri oluyor.

Haberin Devamı

Almanya'daki bazı araştırmacılar, çikolatanın içerdiği çinko polifenol aktivasyonunun, hücreleri atık ürün olarak üretilen bir gaza karşı koruduğunu buldular.

Bir kişinin DNA'sına zarar verebilen bu atık gaz, oksidatif stres ve yaşlanmada anahtar rol oynadığı düşünülüyor. Polifenoller kendi başına bu zararlı gazı ortadan kaldırmıyorlar, ancak çinko ile birleştiğinde “mega kompleksi” denen bir bileşim oluştururlar ve bu zararlı gazı yok edebilirler.

Bilim insanlarının raporlarına göre, hepimizin çok sevdiği ve tüketmekten keyif aldığımız çikolata, yaşlanmayı geciktirici etkilere sahip. Çikolata, çay ve kahve hücre hasarına karşı savaşmaya yardım eden antioksidan polifenolleri içerir ve kanserden Alzheimer’a kadar birçok hastalığın kaynağı olan içsel stresi ortadan kaldırmaya da yardımcı olur.

Haberin Devamı

Araştırmacılar ayrıca kakaoda, flavonoid olarak adlandırılan, kan damarlarının sağlığına yardımcı olan ve enflamasyonu azaltan doğal bileşikler olduğunu iddia ediyorlar.

Bununla birlikte uzmanlar çikolatanın fazla tüketilmemesi konusunda da uyarıyor, çikolatayı aşırı tüketmek kalp yetmezliği riskini de beraberinde getiriyor.