Beden Sağlığı Bir günde implant artık mümkün

Bir günde implant artık mümkün

Paylaş
Bir günde implant artık mümkün

Diş tedavisinin en zorlu tedavilerinden biri olan implant tedavisi için aylarca beklemeye gerek kalmadan bir günde hastalara uygulanabiliyor

Prof. Dr. Ömer Kutay İmplant Merkezi’nde, diş tedavisinin en zorlu tedavilerinden biri olan implant tedavisi için aylarca beklemeye gerek kalmadan bir günde hastalara uygulanabiliyor. En yeni tekniklerin uygulandığı merkezde bu konuda yüzde 99 başarı sağlanıyor.

HASTA, BİR GÜNDE YENİ DİŞLERLE AYRILABİLİYOR

1990 yılından beri implant, zirkonyum ve metal destekli protezler, lamineyt, diş beyazlatma, dişeti hastalıkları ve kanal tedavisi alanlarında değerli tecrübeye sahip Prof. Dr. Ömer Kutay İmplant Merkezi’nde hem estetik çözümler sunan hem de tedavi amaçlı kemik ve diş eti onarımı da sağlayan ‘Bir günde implant tedavisi’ uygulanıyor. Prof. Dr. Ömer Kutay, hastaların İstanbul Nişantaşı'ndaki kliniğe geldikleri gün operasyon geçirerek bir günde yeni dişleriyle klinikten ayrılabildiği ‘Bir günde implant tedavisi’nde, sonuca ulaşmak için artık 2-6 ay beklemek gerekmediğini belirtiyor.

DİŞSİZ BEKLEMEK ZORUNDA KALMIYORLAR


Bu bağlamda ‘Bir günde implant tedavisi’nin aylarca beklemesi önerilen hastalar için ideal çözüm olduğunu belirten Kutay şunları söylüyor: “Hastalarımız bu yöntemle hiçbir zaman dişsiz beklemek zorunda kalmazlar. Aynı gün güzel bir ağızla hayatlarına devam ederler. Hastalarımız operasyon geçirdikleri gün evlerine implantları yerleştirilmiş geçici bir dişle giderler. Birkaç ay sonra en son müdahaleler ile tedavileri tamamlanır ama asla klinikten dişsiz ayrılmazlar.”

New York Bilimler Akademisi (New York Academy of Sciences) üyeliği bulunan Prof. Dr Kutay, zor ve uzun süreli implant tedavisini kolaylaştıran ‘Bir günde implant tedavisi’nin ağrısız bir yöntem olduğunu belirterek, “Öncesinde ve sonrasında bu konuda %99 başarı sağlamak mümkün” diyor. Kutay bu tedavinin, implant tedavisinden korkanlar, başarısız deneyimi olanlar ve kararsızlar için en uygun metod olduğunu da belirterek “18 yıldır yaptığım zor ve uzun süren implant tedavi süresinin kısaltılmasını sağlayan son teknikleri uyguluyoruz” diyor. Bu yeni tekniklerle implant destekli diş uygulaması 6-12 aylık sürelerden bir güne indiriliyor. Prof. Dr. Ömer Kutay bu tedavi yönteminin diğer faydalarını da şu şekilde açıklıyor: “Bu yöntemle hastalar iyileşmekte olan diş eti üzerinde rahatsızlık yapan protez damaklardan kurtulmuş oluyorlar. Tedavi sonrası hastalar neredeyse hiçbir şikayette bulunmuyorlar. Hastalar yeni gülüşleriyle yenilenmiş bir özgüven hissediyor ve hastalar çiğneme kalitelerinde, güven ve rahatlık düzeylerinde büyük iyileşmeler olduğunu söylüyorlar.” diye konuştu.

İmplant tedavisini uzman diş hekimleri tarafından yapıldığında tamamen güvenli ve faydalı bir tedavi olduğuna da değinen Prof Dr. Ömer Kutay, “Genelde memnuniyet oranı çok yüksek olan implant tedavisinde bugün %98 oranında başarıya ulaşılmıştır. Çok sayıda vakada implantların ağızda otuz yıl kadar sorunsuz kaldığı görülmüştür. İmplantlar artık dişler kadar uzun ömürlü sayılmaktadır. Özellikle 35-40 yaşından sonra implantlar birçok vakada doğal dişlerin tedavisinden daha uzun ömürlü olmaktadır. Sonuçta implantlar bir ömür boyu kullanılabilirler. Bu konuda daha detaylı bilgiyi diş hekiminiz size verecektir.” dedi.

Yirmi yılı aşkın bir süredir implant cerrahisi ve implant protez uygulamalarını birlikte yürüten Prof. Dr. Ömer Kutay bu tedaviden en çok kimlerin faydalanabileceğini de şu şekilde açıklıyor: “Bu tedaviden en çok zamanında tedavi olmayı ihmal etmiş, gevşemiş-sallanan ve hoş gözükmeyen dişlere sahip hastalar faydalanıyor. Bu hastalar tedavi sonrasında ağızlarındaki çürük ve bakterilerden kurtulmakla kalmaz, yeni sahip oldukları çekici gülüşlerinin doğal sonucu olarak yüksek bir özgüvene de sahip olurlar. Tedaviye uygun diğer hastalar da damak protezlerini kullanmakta güçlük çekenler, diş hastalıkları yüzünden kemik erimesi yaşayanlar, genetik olarak dişi eksik olanlar ve bir kaza sonrası diş kaybı yaşayanlardır.”

Ömer Kutay kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1981 mezunudur. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protez Ana Bilim dalında doktora unvanı almıştır.

Ulusal yayınlarının yanında uluslararası olarak 16 yayını bulunmaktadır. Bunlardan ikisi ile New York Academy of Sciences üyeliği kazanan Kutay ve TSE için 1993-2003 yılları arasında protetik materyaller danışmanılığı yapmıştır.

1995 yılından beri implant cerrahisi ve implant protez uygulamalarını birlikte yürütmekte, halen Zimmer Swiss Plus implantlarının Türkiye direktörlüğünü yapmaktadır. Bunlarla birlikte, Meffert İmplant Enstitüsü onur üyesi olup IADR , EPA , ICOI üyelikleri bulunmaktadır. Dental İmplant Protezler kitabı çeviri editörlüğünü yapmıştır. Kitap 2009’da basılmıştır.

“Bir günde implant tedavisi” konusunda daha fazla bilgi edinmek için www.omerkutay.com adresini ziyaret edebilirsiniz

Haberin Devamı