Siyaset 'Bir iktidar son 3 ayda yolsuzluk yapar mı'
Paylaş
'Bir iktidar son 3 ayda yolsuzluk yapar mı'

Ordu'da incelemelerini sürdüren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çatalpınar İlçesi Elmaköy'de DSİ tarafından yapımı tamamlanan Çatalpınar-Çamaş ulaşım köprüsünün açılış törenine katıldı

Törende bir konuşan Bakan Fikri Işık, 11 yıldır gece gündüz hedefe ulaşmak için uğraştıklarını söyledi. Hükümet olarak hedeflerinin Cumhuriyet'in 100'üncü yılında ülke olarak dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olmak olduğunu belirten Bakan Işık, "Biz diyoruz ki, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılında bu ülke dünyanın en güçlü 10 ülkesinden bir tanesi olsun. Bize bu yakışır. Bize bu millete dünya süper liginde oynamak yakışır. Biz istiyoruz ki bu ülkedeki her bir kişi akşam evine ekmek götürsün. İşi olsun, aşı olsun, hele de hayırlı bir eşi olursa ne güzel ne mutlu. Bir de 3 çocuk olursa hedefimiz arzumuz bu" dedi.

Yolsuzluk tartışmalarına da değinen Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Türkiye'de büyük yolsuzluk varmış. Ben bir konuşmamda yolsuzluk kanser gibidir demiştim. Sayın Devlet Bahçeli'de yolsuzluk kanserden de beterdir demiş. Doğru ona da katılıyorum. Değerli hemşehrilerim, eğer bu ülkede yolsuzluk olsaydı son 3 ayda mı ortaya çıkardı. Bir iktidar son 3 ayda yolsuzluk yapar mı ? Peki yolsuzluk vardı da bu güne kadar nerdeydiniz. Şimdi operasyon yaptıkları Halk Bankası var ya Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası toplam karı 7.5 katrilyona geldi. Yolsuzluk yapsa siyasetçi kamu bankasında yapar, kamu bankası verdiği kredinin tamamını alıyorsa bunun yolsuzluk neresinde soruyorum size. Ama mesele yolsuzluk meselesi değil. Mesele bugüne kadar halkın cebinden borçlanma adı altında, faiz adı altında milletin parasını bir takım güç odaklarına aktarma mekanizmasını Tayyip Erdoğan kestiği için Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlıktan uzaklaştırma operasyonudur. Bunun adı yolsuzluk felan değil. Bunun adı siyasete ve demokrasiye operasyondur."

Bakan Işık beraberinde Ordu Valisi Kenan Çiftçi ve milletvekilleriyle birlikte daha sonra köprünün açılış kurdelesini keserek incelemede bulundu. Bakan Işık açılışından ardından Fatsa İlçesi'nde Organize Sanayi Bölgesi'ni de ziyaret etti. Bir tekstil fabrikasında işçilerle birlikte yemek yiyen Bakan Işık'a burada tekstil fabrikasında üretilen formalardan hediye edildi, daha sonra da karayoluyla Ordu'ya hareket etti.

DHA

Haberin Devamı