Türkiye (Son Dakika) Bir ilimizde Vali seferberlik başlattı: '14 gün evden çıkmayın'

Bir ilimizde Vali seferberlik başlattı: '14 gün evden çıkmayın'

Paylaş
Bir ilimizde Vali seferberlik başlattı: '14 gün evden çıkmayın'

Koronavirüs risk haritasında çok yüksek riskli iller arasında bulunan Amasya'da Vali Mustafa Masatlı öncülüğünde '14 gün evden çıkmama' seferberliği başlatıldı. Konya Valisi Vahdettin Özkan ise ev ziyaretlerini erteleme çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı koronavirüs risk haritasında çok yüksek riskli iller arasında bulunan kentlerde harekete geçildi. Amasya'da Valilik öncülüğünde seferberlik başlatılarak, vakaların azaltılması için vatandaşlardan 14 gün gönüllü evde kalmaları istendi. Konya Valisi Vahdettin Özkan ise virüsün yayılmasında ev içi temasların ve akraba ziyaretlerinin önemli bir etken olduğunu belirterek ev ziyaretlerini erteleme çağrısı yaptı. Osmaniye ve Gümüşhane'de de vatandaşlardan koronavirüsle mücadelede destek için çağrıda bulunuldu.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen Kovid-19 vaka sayısı 110,5 olarak belirlenen Amasya, Türkiye haritasında kırmızıyla işaretli çok yüksek riskli iller arasında yer aldı.

Vali Mustafa Masatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde tedbirleri artırarak kentte seferberlik başlattıklarını söyledi.

Dezenfeksiyon çalışmaları ve denetimlerin günaşırı devam ettiğini anlatan Masatlı, şöyle konuştu:

"MUTASYONLU VİRÜS İLİMİZE DE SIÇRADI"

"Dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüsle mücadele devam ediyor. Bizler de bu mücadelede birinci yılı doldurduk. Başta vatandaşlarımız ve kamu çalışanlarımız olmak üzere tüm insanlarımız elinden geldiği kadar gayret gösterdi ancak zaman içinde koronavirüsün mutasyona uğramasıyla başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere vakalarımızda artışlar oldu. Kentimizin Karadeniz güzergahında olması, geçiş noktasında bulunması hasebiyle mutasyonlu virüs ilimize de sıçradı."

Haberin Devamı

Masatlı, yayılımı azaltmak amacıyla çalışmalarını artırarak sürdürdüklerini vurguladı.

Vatandaşlardan maske, mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen uymasını isteyen Masatlı, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça öncellikle kırmızı renkte olan illerimize seyahat etmemelerini rica ediyoruz. Seyahatlerimizi olabildiğince kısıtlamalıyız. Gitmek zorundaysak da süratle orada işimizi halledip tekrar ilimize dönmemiz, bu noktada bize önemli fayda sağlayacaktır. Tabii diğer taraftan arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerimizi de uzaktan devam ettirmekte fayda var. Diğer yandan taziye, özellikle geçmiş olsun ziyaretlerine de daha çok telefon ve sosyal medyadan cevap verebilirsek salgınla mücadelede önemli yol almış oluruz. Onun dışında vatandaşlarımızın her bakımdan duyarlı olup çevresindeki insanları uyarması, bu manada farkındalık oluşturması da salgınla mücadelemize katkı sağlayacaktır."

"14 GÜN EVİMİZDE KALMAYA GAYRET EDELİM"

Kolluk kuvvetlerince denetimlerin artırıldığını, vatandaşların bilinçlenmesi için sürekli anons yapıldığını ve sosyal medyadan uyarıcı paylaşımlarda bulunduklarını dile getiren Masatlı, "Gelin, 2 hafta olabildiğince her şeyimizi kısıtlayarak, salgınla mücadeledeki gücümüzü artırarak bunun üstesinden gelelim. Bunu esnaflarımız, öğrencilerimiz, yaşlılarımız için yapalım. Gelin hep beraber mücadele edelim. Birlikte mücadele edersek başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Amasya, 14 gün evimizde kalmaya gayret edelim. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım. Haritadaki rengimizi değiştirelim." diye konuştu.

Haberin Devamı

KONYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA: EV ZİYARETLERİNİ ERTELEYİN

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk haritasına göre çok yüksek riskli kategoride bulunmasına ilişkin, "Yapılan çalışmalar ve gözlemlerde, ev içi temasların ve akraba ziyaretlerinin önemli bir etken olduğu, ilgili uzmanlar tarafından ifade ediliyor." diyerek, ev ziyaretlerini erteleme çağrısı yaptı.

Vali Özkan, İçişleri Bakanlığının "Dinamik Denetim Süreci" konulu genelgesi kapsamında kentte denetimlerde bulundu.

Haberin Devamı

Karatay ilçesindeki bir semt pazarını ziyaret eden Özkan, burada görevlilere ateşini ölçtürdükten sonra içeriye girdi.

Pazarı gezerek esnafla bir süre sohbet ettikten sonra Kovid-19 kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol eden Özkan, pazar çıkışında basın mensuplarına, tüm dünyada bu salgınla mücadele etmenin önemli bir vazife olduğunu söyledi.