Türkiye (Son Dakika) Bir kent Okan için ayağa kalktı

Bir kent Okan için ayağa kalktı

Paylaş
Bir kent Okan için ayağa kalktı

Kırklareli'nin Asilbey köyü yakınlarında önceki akşam yol ortasında öldürülmüş olarak bulunan pazarcı Okan Algur’un (29) cinayet şüphelisi Önder M., polis tarafından yakalandı. Şüphelinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi. Genç pazarcının yaşadığı olay, Babaeski’de de gerginliğe neden oldu

Babaeski ilçesinde pazarcılık yapan evli ve 2 çocuk babası Okan Algur, önceki gün yanında yevmiyeli olarak çalıştığı Önder M. ile birlikte Kırklareli’ne pazara gitti. Akşam evine dönmeyen Algur’u ailesi her yerde aradı ancak bulamadı. Ailesi Okan Algur’a ulaşmaya çalışırken saat 01.00 sıralarında, Kırklareli’nin Asilbeyli köyü yakınlarında yol ortasında ceset gören köylüler, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri yaptıkları incelemede cesedin Algur’a ait olduğunu belirledi. İlk incelemede, Okan Algur’un darbedilerek tabanca ile vurulduğu belirlendi.

Haberin Devamı

GERGİNLİK YAŞANDI

Öldürülen Okan Algur’un birlikte pazara gittiği Önder M.’den de haber alınamaması üzerine Gazi Kemal Mahallesi’nde yaşayan Algur’un yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi, dün akşam saatlerinde önce İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne ardından da şüphelinin evine yürüyüş düzenledi. Önder M.’nin evinin önünde önlem alan polis ekipleri, öfkeli kalabalığın binaya yaklaşmasına izin vermedi. Babaeski İlçe Emniyet Müdür Vekili Celalettin Oğlakçı, kalabalığı yatıştırıp evin önünden uzaklaştırdı.

KATİL YAKALANDI

Cinayetle ilgili soruşturmayı sürdüren polis, şüpheli Önder M.’yi, Babaeski’nin sanayi bölgesindeki akaryakıt istasyonu yakınlarında bu sabaha karşı yakaladı.

HAMİLE EŞİ İÇİN AMBULANS BEKLETİLDİ

Haberin Devamı

Okan Algur’un cenazesi ise İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından ilçeye getirildi. Algur için Fatih Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, Belediye Başkanı Abdullah Hacı ile öldürülen Algur’un ailesi, yakınları ve mahalle sakinleri katıldı. Okan Algur’un hamile olan eşi Burcu Algur için de cenaze boyunca ambulans hazır bekletildi. Okan Algur, cenaze namazının ardından Yeni Mezarlık’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Metin KARAKUŞ/DHA