Siyaset Bir kez daha disipline gönderildi
Paylaş
Bir kez daha disipline gönderildi

Daha önce CHP Yüksek Disiplin Kurumu'na sevk edilen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, şimdi de grup Yönetim Kurulu tarafından bir yıl süreli geçici olarak gruptan çıkarma istemiyle Grup Disiplin Kurulu'na sevk edildi

"CHP, yerel seçimlerde cemaat ile işbirliği yaptı" sözleri nedeniyle daha önce CHP MYK tarafından kınama cezası istemiyle istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler bu kez CHP Grup Yönetim Kurulu tarafından disipline sevk edildi.

Haberin Devamı

CHP Grup Yönetim Kurulu toplantısında Güler hakkında gelen şikayeti değerlendirdi. Toplantıda, milletvekillerine televizyon programlarına izin alınmadan çıkılmaması yönünde bir yazı gönderildiği hatırlatıldı.

Güler’in Kastamonu’da yaptığı bir konuşma ve bir televizyon programında yaptığı konuşmanın parti tüzük ve programına aykırı olduğu dile getirildi. Partiyi kamuoyunda eleştirdiği, tüzük ve grup yönetmeliğin uygulanmasıyla ilgili gelen şikayet üzerine yapılan toplantıda Güler, Grup Yönetim Kurulu tarafından bir yıl süreli geçici olarak gruptan çıkarma istemiyle Grup Disiplin Kuruluna sevk edildi. Grup Disiplin Kurulu’nda istemin kabul edilmesi halinde Güler grup toplantılarına katılmayacak.

Haberin Devamı