Yaşam Bir kilo et ve bulgur için!

Bir kilo et ve bulgur için!

Paylaş
Bir kilo et ve bulgur için!

Gaziantep'te, 70 yaşındaki hayırsever Mehmet Tunalı tarafından yapılan 1 kilo et ve 1 kilo bulgurdan oluşan gıda yardımı dağıtımı izdihama neden oldu

Gaziantep’te gıda ticaretle uğraşan Mehmet Tunalı, oturduğu Ulucanlar Mahallesi’nde Ramazan ayında her cuma günü ihtiyaç sahibi 100 kişiye 1 kilo et ve 1 kilo bulgurdan oluşan gıda yardımı dağıtma kararı aldı.

Haberin Devamı

Tunalı, aldığı kararın ardından evinin depo olarak kullandığı bölümünde poşetlere koyduğu gıda yardımını akşam saatlerinde dağıtmak istedi. Yardım dağıtımı yapılacağını duyan onlarca kişi, Tunalı’nın evinin önünde toplandı.

İZDİHAM YAŞANDI

Dağıtılan et ve bulgurdan almak isteyen kadınların bir anda eve girmeye çalışması, izdihama neden oldu. Bazı kadınların ve çocukların ezilme tehlikesi geçirdiği izdihamı, gelen polisler güçlükle önledi.

Birbirini iterek içeri girmeyi başaran kadınlar da kalabalığı durdurmak için kapının kapatılmasıyla depoda sıcaktan zor anlar yaşadı. Dağıtılan yardım paketleri kısa sürede kapışıldı.

Her yıl Ramazan ayında bu tür yardımları yapan Mehmet Tunalı, bu Ramazan ayında da her cuma günü gıda yardımı dağıtımını sürdüreceğini söyledi.

Haberin Devamı

DHA