Gündem Bir kitapçıdan çalıp başka kitapçıya satarken...

Bir kitapçıdan çalıp başka kitapçıya satarken...

Paylaş
Bir kitapçıdan çalıp başka kitapçıya satarken...

Samsun'da 38 yaşındaki Recep E.'ye ait kitabevinden 10 bin lira değerinde klasik eser niteliğindeki romanları çalıp başka kitapçılara sattığı iddia edilen 28 yaşındaki Yaprak Alioğlu aynı işyerinden 8 kitap çalarken yakalandı

Samsun’da hırsızlıktan sabıkası olduğu bildirilen Yaprak Alioğlu çeşitli tarihlerde 19 Mayıs Mahallesi Osmaniye Caddesi’nde Recep E.’ye ait kitapevine müşteri gibi geldi. Çalışanların yoğunluğundan faydalanıp piyasada tutulan ve toplam değeri 10 bin lira olan klasik eserler niteliğindeki romanları çalıp başka işyerlerine sattığı iddia edildi.

Haberin Devamı

KİTAPLARI SATTIĞI KİTAPÇI ARADI

36 yaşındaki S.D. adlı kitapevi sahibi iki gün önce Recep E.’yi cep telefonundan arayıp "Genç bir kız gelip sizin kitapevinden alınmış kitapları bana sattı. Daha öncede 4-5 kez gelip satmıştı. Kitapların yıpranmadığını fark edince arkalarındaki etiketlerden sizden alınıdğını tespit ettim ve size ulaştım" dedi. Recep E.’de kitapları satmadığını çalındığını söyledi.

Yaprak Alioğlu dün yine Recep E.’nin kitapevine geldi. Kitapevinde bir süre dolaşan şüpheli 8 roman ve klasik eseri alıp kaçmak isterken işyeri sahibi tarafından yakalandı.

HASTAYIM NE YAPTIĞIMI BİLMİYORUM

Kitapları Alioğlu’ndan alan Recep E. şüpheliyi bırakıp polise ihbarda bulundu. İhbarın ardından kısa sürede olay yerine gelen polis işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinden Alioğlu’nun kitapları alıp dışarı çıkarken yakalandığını tesbit etti. Çevrede araştırma yapan polis şüpheliyi İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi üzerinde yakalayıp gözaltına aldı. Polise ifade veren Yaprak Alioğlu, "Hastayım ne yaptığımı bilmiyorum" dedi. Soruşturma sırasında şüphelinin hangi kitapların daha çok satıldığını öğrenip o kitapları çaldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Polisteki işlemleri tamamlanarak bugün adliyeye sevk edilen Yaprak Alioğlu savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

DHA/Samsun - Hakan ÇELİKBAŞ