Erkut Can Bir maruzatım var
HABERİ PAYLAŞ

Bir maruzatım var

İyi bir dijital medya takipçisiyim. Bilgisayarımı sabah açar, yatarken kapatırım. Ancak ‘com.tr medyası’ vahşet haberlerinden geçilmez oldu. Bol cinayet, yaralama, taciz. Birini atlasanız iki haber sonra bir başkası çıkıyor karşınıza. Sonra bir yenisi. Ya da başlık değiştirerek, “Son dakika” ilavesiyle tekrarı. İşin özü tıklanma savaşı.

Zannedersiniz ki herkesin elinde bir silah, vuruyor ya da boğuyor. Ve buzlanmış resimler... Yani vahşetin yerde yatan hali. Bunlara bir de hiç eksik olmayan trafik kazalarından sonraki görüntüleri eklerseniz işin özü ölüm.

Haberin Devamı

Allah'tan dijital medyadaki ölüm haberlerini gazeteler eleyerek koyuyor. Gazetem POSTA ise en ince eleği kullanıyor. Magazin ilavesinde yazmama, çook eskiden magazin gazetesi çıkarmama rağmen, inanın yeni magazin figürlerinin çoğunu tanımıyorum. Ancak resimleri insanın içini açıyor.

Hele de POSTA’nın her gün üç dört magazin sayfasındakiler bahar gülleri gibi. Haa bir de, ‘Son dakika’ ve bilmem kimden ‘önemli açıklamalar’ anonsu ile verilen haberler var. Okuyorsunuz ama önemin ‘ö’sü var, gerisi yok.

Yani, her lafa önem vehmediliyor. Bu arada önemin önemi de kalmıyor tabii. Bilemiyorum. Belki de dijital medyanın özelliği böyle. 56 yıl sonra, meslekte duayen sıfatı yakıştırılmış benim, çağa ayak uyduramayan bu durumumu, özeleştiri olarak da tanımlayabilirsiniz. Maruzatım bu kadar.

İŞTE RESİM BU

Burkina Faso’nun yeni Ankara Büyükelçisi, güven mektubunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vermek için ailecek gitmiş. Eşi ve dört çocuğu ile. Sıra hatıra fotoğrafı çektirmeye gelince, Erdoğan iki yaşındaki Ramzy’yi kucağına almış ve işte bu fotoğraf çıkmış ortaya.

Bir maruzatım var

Erdoğan’ın ve minik Ramzy’nin gülüşlerine bakın. Dede sevgisi ve bir dede şevkati. Keşke hayat hep böyle bayram olsa...

Amaç iyi de...

Bakan Berat Albayrak, tasarruf tedbirleri kapsamında, kamudaki araç tasarrufu için harekete geçti. 5 yılda alınan ve kiralanan araçlar için, yaklaşık 6 milyar lira harcamada bakalım nasıl tasarruf yapacak?

Sınıf ve sayıdaki tasarruf dilerim kamuoyunun içini rahatlatacak kapsamda olur. Var olan aşırı lüks arabaların fazlası satılacaksa eğer, bu ortamda nasıl alıcı bulunur, o da ayrı mesele.

Haberin Devamı

Bence öncelik halen kullananlarda olsun. Alsın tepe tepe kullansın. Ama tamiratını da kendisi yaptırmak şartıyla. Kolay gelsin, sayın bakan.

KADININ ADI VAR ARTIK

Türkiye’nin en önemli 50 kadını açıklandı. Tepe yönetiminde oldukları şirketlerine baktım. Neredeyse iş dünyasının yarısını kadınlar idare ediyor. Yani kadının adı da, titri de Türk iş dünyasının tepesinde artık. Duygu Asena rahat uyusun.

Evet Meclis’te kadın yüzdesi istenen düzeyde değil, kabinede eh, ancak kamunun tepe birimlerinde ise pek çoklar. Haydi kadınlar, mücadeleye devam. “Olmaz, olmaz!” deyin yeter.

Abidin çizdi

Dünyanın kaynana zırıltısı Trump, eşi Melanie ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile eşi Philip May’in bu fotoğrafı herhalde Abidin’in fırçasından çıkmış. Yani, Abidin mutsuzluğun resmini çizmiş. Beğendiniz mi?

Fıkra gibi

Kadın dışarıdan ilkokul bitirme sınavına girmiş.

Sıradaki soru insan beyniymiş.

Haberin Devamı

Sormuşlar: “Beyin ne iş yapar?”

Kadın hiç duraksamadan cevabı vermiş.

“Garayollarında şöferdir.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder