Pazar Postası Bir tenis severin 'Amerika Açık' rüyası
Paylaş
Bir tenis severin 'Amerika Açık' rüyası

New York’ta, Amerika Açık Tenis Turnuvası’nı izliyorum. Bu yıl seyirci rekoru kıran turnuvayı iki haftada yaklaşık 750 bin kişinin izlediği tahmin ediliyor. Büyük final bu gece. Kupayı kaldıracak tenisçi 3,7 milyon doların sahibi olacak. Tenis tarihinin en büyük ödülü!

Selin Keleş
selin.keles@posta.com.tr


Bazı şehirleri insanlardan daha çok seversiniz. Benim için York öyle. Bu şehre karşı duyduğum tutkunun bana kazandırdığı birçok hobi var. Ama en önemlisi: US Open! Yani ‘Amerika Açık’ Tenis Turnuvası. Her yıl düzenlenen dört Grand Slam turnuvasından sonuncusu. Ağustos’un son haftası başlıyor ve iki hafta sürüyor.

Amerika Açık dışındaki diğer üç turnuva da takvim sırasıyla Avustralya, Fransa Açık ve Wimbledon. Bu müthiş heyecanın Amerika’daki adresi, York Queens’teki USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi. Yıllardır maçları York’ta seyrediyorum.

Bu yıl da bayram tatiliyle maç tarihlerinin denk gelmesini fırsata çevirdim ve gittim. Çeyrek final maçı için biletimi aldım. Büyük bir Roger Federer hayranı olduğum için umudum Federer’in maçını izlemekti.

Gel gör ki, Andy Murray’nin turnuvadan elenmesiyle değişen düzenden dolayı Federer’i izleyemedim. Olsun!

Kadınlarda Venus Williaun performansı, seyircinin sevgisi ve coşkusunu görmek güzeldi. Maçların oynandığı Arthur Ashe kortunun çatısı geçen yıl 150 milyon dolara revize edildi.



Artık hava koşullarına göre kapanabildiği için, yağmur yağmasına rağmen maçı ertelenmeden izledik. Amerika Açık bileti, sahibine tenis maçından fazlasını sunuyor. Maç izlerken aldığınız zevkin yanı sıra, dışarıda seyirciler için hazırlanan birbirinden eğlenceli aktivitelerle zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Zira turnuvanın 24 sponsoru var.

Alanda 16 mağaza, 22 restoran, 29 aktivite ve oyun mekanı, 24 tenis kortu bulunuyor.

Tüm tenis severlerin hayatında en az bir kere bulunması gereken bir ortam. “Tenise ilgim yok ama ortamı yaşamak istiyorum” diyenler için de uygun biletler var. ‘Ground pass’ denilen biletlerden aldığınızda kortlara giremiyorsunuz ama aktivite alanlarındaki her şeyi yapabiliyorsunuz. Maçları her yere kurulan dev ekranlardan izlemek de keyifli.

BİLET ‘KUMARI’

Amerika Açık biletlerine kendi sitesinden ulaşabilirsiniz. Maç tarihleri açıklandığında kimlerin oynayacağını bilmeden uygun fiyatlarla bilet almanız mümkün. 60-70 dolardan başlıyor. Rakipler belirlendikçe bu fiyatlardan bilet bulmak imkansızlaşıyor. Önceden aldığınız biletin isimler belli oldukça değer kazanması veya kaybetmesi mümkün.

Bu yıl Andy Murray’nin turnuvadan çekilmesiyle yarı finalde Rafael Nadal ve Roger Federer’in oynaması bekleniyordu.


Nadal.


Bu iki dev isim Amerika Açık’da ilk kez karşılaşacağı için bilet fiyatları hızla yükseldi. Efsane maç için dört bilete 41 bin 585 dolar (yaklaşık 140 bin lira) ödeyenler oldu.


Roger Federer

Fakat Federer sürpriz yaptı ve elendi! Ve bilet fiyatları hızla düştü. Yine de ön sıralara final bileti şimdilik 8 bin dolar. Final bu gece! Bu yıl turnuvada dağıtılan ödüller toplam 50,4 milyon dolar’a, yani neredeyse 175 bin liraya ulaşıyor. Kupayı kaldırıp, turnuvayı kazanan 3,7 milyon dolar alacak. Tenis tarihinin en büyük ödülü! Bakalım kupa bu yıl kimin olacak?


Bu yıl ön koltuklarda ünlü Amerikalı oyuncu James Franco vardı!

KISA KISA AMERİKA AÇIK

■ York’a katkısı 800 milyon dolar.

■ 7 bin kişiye iş imkanı sağlıyor.

■ Maçların oynandığı Arthur Ashe dünyanın en fazla seyirci kapasiteli kortu. 23 bin 771 kişiyi ağırlayabiliyor.

■ Turnuvada 98 bin tenis topu kullanılıyor. Üst üste konulduğunda 104 katlı Dünya Ticaret Merkezi binasının 12 katı yüksekliğe ulaşıyor.

Haberin Devamı