Spor Bir yılda 5 Türkiye rekoru kırdı

Bir yılda 5 Türkiye rekoru kırdı

Paylaş
Bir yılda 5 Türkiye rekoru kırdı

Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgün, bir yılda 5 Türkiye rekoru kırarak önemli bir başarıya imza attı.

Milli sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yılda 5 rekor kıran ilk atıcı olduğunu ifade etti.

2016 Rio Olimpiyatları’na katılmayı hedeflediğini anlatan Ömer, toplamda 8 Türkiye rekorunun bulunduğunu belirterek, "Bir yılda 5 Türkiye rekoru kıran ilk atıcı unvanını elde ettiğim için çok mutluyum. Bu 5 rekorun ikisini, ABD ve Azerbaycan’da yapılan Havalı Silahlar Atıcılık Dünya Kupası’nda elde ettim" dedi.

Maddi sıkıntılara rağmen atıcılıktan vazgeçmediğini dile getiren Ömer, olimpiyat kotası için 22 Şubat 2016’da Macaristan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda da başarılı olması gerektiğini söyledi.
Ömer, şampiyona hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek, "Elde ettiğim dereceler, olimpiyat kotasını aşacağımı gösteriyor. Antrenörüm ve federasyon yöneticilerimiz de çok umutlu. Bana güveniyorlar, onların güvenini boşa çıkarmayacağım. Hedefim olan olimpiyatlara katılacağım" diye konuştu.

"Hedefine ulaşacak"

Antrenör Abdurrahman Akgün de Ömer’in kırdığı 5 Türkiye rekoruyla tarihi bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, milli sporcunun olimpiyat vizesi alacağına inandığını belirtti.

Abdurrahman Akgün, "Ömer çalışmalarının karşılığını elde ettiği dereceler ve rekorlarla alıyor. Daha önce olimpiyat kotasını yarım puanla kaçıran sporcum, Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısıyla bu hedefine ulaşacak" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı