Birbirinden farklı 5 sulu yemek tarifi

Evde yapılabilecek kolay ve pratik sulu yemek tarifi arıyorsanız sizin için birbirinden lezzetli 5 çeşit sulu yemek tarifi hazırladık. Sulu yemek çeşitlerini görmek için haberimize göz atın.

28 Mayıs 2020, Perşembe 15:15 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Sulu yemek tarifleri beslenme listenin olmazsa olmazlarındandır. Hem sağlıklı hem de lezzetli yemek tarifleri arıyorsanız "Birbirinden farklı 5 sulu yemek tarifi" haberimize bir göz atın.


Semizotu yemeği tarifi

Semizotu yemeği tarifi

Semizotu yemeği malzemeleri

  • 1 bağ semizotu
  • 1 kuru soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı bulgur/pirinç (isteğe bağlı)

Semizotu yemeği yapılışı

Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin. Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın. Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.


Kabak çintmesi tarifi

Kabak çintmesi tarifi

Kabak çintmesi malzemeleri

  • 4 kabak
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 - 6 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 5 - 6 dal nane

Kabak çintmesi yapılışı

Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Doğradığınız kabakları ilave edip hafif yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Küp doğradığınız domatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Domatesler suyunu çekip kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. İnce kıydığınız naneyi ilave edip ocaktan alın.


Etli nohut yemeği tarifi

Etli nohut yemeği tarifi

Etli nohut malzemeleri

  • 2 su bardağı nohut
  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2-3 adet domates
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber

Etli nohut yemeği yapılışı

Akşamdan nohutları ayıklayıp yıkayın ve bol suda bekletin. Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın. Rendelenmiş veya ince ince doğranmış soğanları yağda kavurun. İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurmaya devam edin. Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri de ilave edip karıştırın. 2 su bardağı su ve nohutu ekleyin. Yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin. Üzerine pul biber serpip servis yapın.


Kıymalı karnabahar tarifi

Kıymalı karnabahar tarifi

Kıymalı karnabahar malzemeleri

  • 500 gram karnabahar
  • 150 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2.5 - 3 su bardağı su

Kıymalı karnabahar yapılışı

Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve süzün. Soğanı ve sarımsağı kıyın. Havucu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tencereye aldıktan sonra soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin, suyunu çekene kadar kavurun ve salçayı ekleyin. Doğradığınız havucu, karnabaharları ve suyu ilave edin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kıymalı karnabahar yemeğini, yanına çok yakışan haydari ile birlikte servis edebilirsiniz.


Portakallı kereviz yemeği tarifi

Portakallı kereviz yemeği tarifi

Portakallı kereviz malzemeleri

  • 1 kilogram kereviz
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 3 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Tuz

Portakallı kereviz yemeği yapılışı

Kerevizleri soyup küp küp doğrayın. Kararmamaları için unlu suya koyup pişirene kadar burada bekletin. Patatesi de soyup kerevizlerle aynı büyüklükte doğrayın. Havuçları soyup dilimleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanı kavurmaya başlayın. Tuz ve şekeri de ilave edip soğanlar iyice yumuşayana kadar kavurun. Soğan pembeleşince havuçları ekleyip 1-2 dakika daya kavurun. Kerevizlerin suyunu süzüp durulayın ve patateslerle birlikte tencereye ekleyin. 1-2 kez tencerede çevirdikten sonra portakal suyunu ekleyip yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin. Ardından ocağı en kısık seviyeye getirip kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Servis etmeden önce soğumasını bekleyin. Mümkünse bir gece buzdolabında bekletmek yemeğinizin lezzetinin daha da yoğunlaşmasını sağlayacaktır.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (28 Mayıs 2020)