Şanlıurfa Birecik’in yöresel yemekleri tanıtıldı

Birecik’in yöresel yemekleri tanıtıldı

Paylaş
Birecik’in yöresel yemekleri tanıtıldı

Birecik’in yöresel yemekleri tanıtıldı

Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde yöresel yemek ve tatlıların tanıtımı için Fırat Nehri kenarında ‘Yöresel Gastronomi Festivali’ düzenlendi. Meşhur tescilli ürün patlıcanlı ve haşhaş kebap, şişbelek, unut beni, zerde, pisik umacı, püşürük, şıllık tatlısı başta olmak üzere ilçeye özgü 30 yöresel lezzet, festivalle beğeniye sunuldu.

Fırat’ın incisi olarak bilinen Birecik’te nehri kenarında Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) tarafından "Yöresel Gastronomi Festivali" tanıtımı yapıldı. Tanıtımda ilçeye özgü yöresel yemek ve tatlılar sergilendi. Festivale katılan Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam da Birecik mutfak kültürünü canlı tutmak ve bu kültürü gelenekten geleceğe taşımaya çalıştıklarını belirtti. Mirkelam, ilçeye özgü yöresel ürünler için belediye olarak kadınların istihdam ettiği merkezde hem üretim yapıldığını, hem de kadınların aile ekonomisine katkı sağladıklarını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü.
"Mutfak sanatları merkezine gelen yerli ve yabancı misafirler Birecik'in zengin mutfak kültürünü tanıma fırsatı bulacak. Bu lezzetleri hem tadabilecek hem de tüm bu lezzetlerle ilgili ilk ağızdan bilgi sahibi olabilecek. Birecik mutfağı orijinaline bağlı kalınarak farklı sunumlarla ziyaretçilerine sunulacak" dedi.
Organizasyonu düzenleyen TÜRES Şube Başkanı Hasan Durmaz, Birecik’in yöresel yemek ve tatlılarını tanıtımı için kısıtlı bir festival düzenlediklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Fırat’ın incisi Birecik’te yeni yatırımlar yapmak için çalışma onlarca kadın istihdam edilecek ve yöresel yemekleri üretimi yapacak. Bizler bu projeye büyük destekler vereceğiz, bir çok iş adamlarımızdan kuruluşlardan destek alacağız. Ayrıca yıllar önce Birecik'te festivaller yapılıyordu kelaynak festivaliydi biz bu kelaynak festivalini alıp farklı formatta, patlıcan kebabı, kebap ve kelaynak festivali olarak devam ettireceğiz. İnşallah ilçenin turizmine ekonomisine büyük katkılar sağlayacağız. Çok yakında Türkiye ve tüm dünya Birecik'in yöresel yemeklerini duyacak." Konuşmaların ardından yöresel yemekler katılımcılara ikram edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı