Gündem BirGün'ün 'Hırsız katil Erdoğan' davasında karar: 3 gazeteciye 11 ay 20'şer gün hapis!

BirGün'ün 'Hırsız katil Erdoğan' davasında karar: 3 gazeteciye 11 ay 20'şer gün hapis!

Paylaş
BirGün'ün 'Hırsız katil Erdoğan' davasında karar: 3 gazeteciye 11 ay 20'şer gün hapis!

BirGün'ün "Katil ve hırsız Erdoğan" manşeti nedeniyle açılan davada Berkant Gültekin, Can Uğur ve Barış İnce'ye 11 ay 20'şer gün hapis cezası verildi

BirGün yöneticileri Barış İnce, Berkant Gültekin ve Can Uğur’un “Katil ve hırsız Erdoğan” manşetinden dolayı “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasından 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada bugün karar çıktı.

BirGün'ün haberine göre, mahkeme 3 gazeteciye 11 ay 20'şer gün hapis cezası verdi, cezaların ertelenmesine karar verildi.

'MANŞETİMİZİN ARKASINDAYIZ'


BirGün Yazıişleri Müdürü Berkant Gültekin yaptığı savunmada, "Slogan manşet suç değil siyasi eleştiridir. İlk duruşmada da ifade ettik. Erdoğan hukuki olarak olmasa da siyasi olarak suçludur. Ülkedeki gençlerin ölümünden sorumludur Erdoğan. Eğer olumsuz bir karar olursa da şunu söyleyeyim; Adaletin ayağı topaldır. Er geç gelecektir" dedi.

Gültekin'in ardından söz alan Can Uğur ise "Biz bu ülkede öldürülen genç çocukların ve evlerden çıkan paralarla ilgili kamuoyunun sesi olduk. Manşetimizin arkasındayız beraatimizi talep ediyoruz" dedi.

Barış İnce de "Daha önce söylediklerimi tekrara gerek yok. 'Hırsız katil Erdoğan' sloganı nedeniyle insanlar tutuklanmıştı. Buna ilgi çekmek istedik" diyerek beraat talebinde bulundu.