Türkiye (Son Dakika) Biri insanlık için, biri 3 kuruş için!

Biri insanlık için, biri 3 kuruş için!

Paylaş
Biri insanlık için, biri 3 kuruş için!

Adana'da bir işçi, cami tuvaletinde bulduğu altın kesesini sahibine iade etti. Altını kaybeden kişinin, bunları yatalak karısının tedavisi için biriktirdiği ortaya çıktı. Adıyaman'da ise 2 genç, araç içinde gördükleri bozuk paralar için camı patlatıp hırsızlık yaptı

Adana'nın Kozan ilçesinde bir işçi, cami tuvaletinde bulduğu kesedeki 3 bin 400 lira tutarındaki altın ile bir miktar parayı sahibine teslim etti. Kesenin sahibi belediye işçisi, parayı 7 yıldır yatalak olan karısı için biriktirdiğini söyledi

TEDAŞ Kozan Başmühendisliği’nde işçi olarak çalışan Murat Eroğlu (40), Mahmutlu Mahallesi Mezarlık Camisi’nin tuvaletinde kese buldu. Fermuarlı keseyi açarak içine bakan Eroğlu, kesede çok sayıda altın ve 100 lira para ile bir vesikalık fotoğraf olduğunu gördü.

ZABITADAN YARDIM İSTEDİ


Eroğlu, kesenin sahibinin bulunması için belediye zabıta müdürlüğüne giderek yardım istedi. Zabıta memurları, keseden çıkan vesikalık fotoğrafın, belediyenin park ve bahçeler müdürlüğünde çalışan Yahya Özakçaoğlu’na ait olduğunu görünce, Özakçaoğlu’na telefonla ulaşarak müjdeli haberi verdi.

Biri insanlık için, biri 3 kuruş için
.
Özakçaoğlu, Zabıta Müdürlüğü’nde bir araya geldiği Eroğlu’na teşekkür ederek, kesesini teslim aldı. Bir çocuk babası Özakçaoğlu, karısı Durdu’nun geçirdiği felç nedeniyle 7 yıldır yatağa bağlı yaşadığını ve gözlerinin görmediğini belirterek, "Keseyi namaz kılmak için gittiğim camide düşürmüşüm. Hiç fark etmemiştim. Kesedeki altınlar ve parayı eşimin tedavisinde ve kötü günümüzde kullanmak üzere güçlükle biriktirmiştim. Keseyi bularak teslim eden arkadaşımıza teşekkür ederim. Allah razı olsun, insanlık ölmemiş" dedi.

'ALLAH HARAM YEDİRMESİN'


Murat Eroğlu ise "Allah haram para yedirmesin. Kesenin sahibi bulunup teslim edilince gönlüm rahatladı, üzerimden büyük bir yük kalktı" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı