Gündem Biri MİT'i fena gözetliyor!

Biri MİT'i fena gözetliyor!

Paylaş
Biri MİT'i fena gözetliyor!

MİT'in Ramazan'dan hemen önce personeli için düzenlediği dansözlü moral gecesi basına sızdı...

Suriye ve çözüm süreci nedeniyle zor bir dönem yaşayan MİT, Ramazandan hemen önce personeli için bir moral gecesi düzenledi. Geceye, istihbarat personeli ve eşleri davet edildi. Ankara jet sosyetesinin uğrak yeri olarak bilinen Çayyolu’nda düzenlenen geceye, onlarca teşkilat personeli aileleri ile birlikte katıldı. Gece geç saatlere kadar süren moral gecesinde, personel şarkılara ve dansöze eşlik etmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre; istihbaratçıların “takım elbiseli” moral gecesi, ilginç bir sonla bitti. Eğlence merkezinin fotoğrafçısı, diğer müşterileri ile birlikte kimliklerini bilmediği istihbaratçıların da fotoğraflarını çekerek eğlence merkezinin sitesinde yayınladı.

MİT Yasası gereği, kimliklerinin ve yüzlerinin gizli tutulması gereken onlarca istihbaratçının fotoğrafı, bu kez bir eğlence merkezinin sitesinde aleni bir şekilde yayınlanmış oldu. Bu durum, moral bulmak için düzenlenen gecede morallerin bozulmasına yol açtı.

YA YABANCI İSTİHBARATIN ELİNE GEÇTİYSE!

Olay kısa süre içinde Ankara’da kısa sürede duyuldu. Olaydan diğer güvenlik birimleri de haberdar oldu ve bu gelişme, güvenlik birimleri arasında yeniden zafiyet tartışmasının çıkmasına yol açtı. Özellikle, “fotoğrafların yabancı istihbarat birimlerinin eline geçmiş olabileceği olasılığı” krizin daha da büyümesine yol açtı.

Haberin Devamı

Kulislerde konuyla ilgili olarak geniş kapsamlı bir inceleme yapıldığı konuşuluyor. Yine eğlence merkezinde fotoğrafların çekilmesine izin verilmesi de ayrı bir tartışma konusu oldu.