Türkiye (Son Dakika) Birlikte intihar eden yaşlı çiftin otel personeline bıraktığı para yerine ulaşmamış

Birlikte intihar eden yaşlı çiftin otel personeline bıraktığı para yerine ulaşmamış

Paylaş
Birlikte intihar eden yaşlı çiftin otel personeline bıraktığı para yerine ulaşmamış

İzmir Çeşme’de kaldıkları otelin plajından denize atlayarak intihar eden Altan ve Ülker Çetin çiftinin otel personeline bahşiş olarak bıraktıkları 2 bin lira yerine ulaşmamış. O parayı da cenazeye bile gelmeyen oğulları almış.

İzmir Çeşme'de geçtiğimiz yıl Şubat ayında kaldıkları otel odasından el ele çıkıp denize atlayarak intihar eden 70 yaşındaki Altan Çetin ile 68 yaşındaki eşi Ülker Çetin'in son vasiyetinin yerine getirilmediği ortaya çıktı. Cesetleri kaldıkları otelin yakınında bir sitenin sahilinde bulunan Çetin çiftinin odasında bir intihar mektubu ile bahşiş olarak bırakılan 2 bin liranın otel çalışanlarına dağıtılmadığı öğrenildi. İntihar öncesi otel yönetimine not bırakarak özür dileyen çift, son kalan paralarının otel çalışanlarına verilmesini vasiyet etmişti.

Haberin Devamı

OĞULLARI CENAZEYE GELMEDİ

İntihar mektubunda kanser hastası olduklarını belirten çiftin yurtdışında yaşayan oğlu Levent Çetin'in, anne ve babasının cenazesine bile gelmediği gibi otelde kalan eşyalarını da akrabalarına aldırdığı, çiftin otel personeline verilmesini istediği parayı da kendisinin aldığı ortaya çıktı.

KENDİ EL YAZILARIYDI

Otel yönetimi ve adli mercilere yönelik 2 intihar mektubu yazarak birlikte imzalayan çift, otel çalışanlarına da zarf içinde bahşiş bırakmayı ihmal etmemişti.

Diğer eşyalarıyla cep telefonlarını da odada bırakan çift, güvenlik kamerası kayıtlarına göre saat 01.40 sıralarında otelin arkasındaki restoran kapısından el ele çıkarak plaja doğru gitmşti. Polis bu iki ayrı intihar mektubundaki yazıların çifte ait olup olmadığını belirlemek için mektupların orjinallerini Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı kriminal laboratuvara göndermiş, yazıların yaşlı çiftin kendi el yazıları olduğu raporla kesinlik kazanmıştı.

Haberin Devamı

14 ŞUBAT'TA GÖMÜLDÜLER

Çiftin intihar notu bırakarak hayatlarına son verdiklerini okurlarına ilk duyuran Yeni Asır, çiftin odada bıraktıkları mektuplara ve el ele intihara gitmeden önce oğullarına gönderdikleri mesajlara da ulaşmıştı. Öte yandan işyeri sahibi Altan Çetin ile emekli öğretmen olduğu belirlenen eşi Ülker Çetin'in, Mersinli oldukları ve Balıkesir Akçay'da yaşadıkları öğrenilirken, Çeşme'yi çok sevdikleri, burada hayatlarına son vermeyi seçtikleri öğrenilmişti. Ülker Çetin ve Altan Çetin çifti, Adli Tıp Kurumu'nda bekleyen Altan Çetin ile eşi Ülker Çetin'in cenazeleri, 7 gün sonra yakınlarınca teslim alınmıştı. Konuşmak istemeyen ve soruları yanıtsız bırakan aile üyeleri, Altan Çetin ile Ülker Çetin'in cenazelerini alıp Doğançay Mezarlığı'nda 14 Şubat Sevgililer gününde yan yana toprağa verilmişlerdi.

PARAYI BIRAKMAMIŞ

Ancak yine iddiaya göre intihar öncesi otel yönetimine not bırakarak, aldıkları intihar kararı için özür dileyen ve son kalan paralarını 'güler yüzlü' diye hitap ettikleri otel personeline bırakan çiftin son istekleri de yerine getirilmedi. Otel personeline son kalan paraları 2 bin liranın bahşiş olarak verilmesini isteyen çiftin son isteği de oğlunun talimatı ile iddiaya göre yerine getirilmeyerek alındığı ve dağıtılmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yeni Asır/ Fatih Şendil