Magazin Birol Güven'den Can Yaman'a: Zarar büyük olacak

Birol Güven'den Can Yaman'a: Zarar büyük olacak

Paylaş
Birol Güven'den Can Yaman'a: Zarar büyük olacak

Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği, başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola ve Bensu Soral ile paylaştığı ‘Organize İşler 2/Sazan Sarmalı’ 1 Şubat’ta vizyona girmişti. 18 günde 2 milyon 939 bin kişi tarafından izlenen filmin gösterimdeyken dijital platform Netflix’te yayınlanması sinema sektörü ve seyirci üzerinde şok etkisi yaratmıştı

Filmini yapım aşamasında Netflix’e satan Erdoğan şu açıklamayı yaptı: “Sektörde yaşanan bu krizde ve değişen dünya koşullarında sinemayı ayakta tutmak adına yaptığımız anlaşma Türk sinemasını daha iyi yere taşıyacak.”

Haberin Devamı

'GÖRÜNCE ŞAŞIRDIM'

Televizyon ve Sinema Film Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Birol Güven ise Yılmaz Erdoğan’a karşı şu açıklamayı yaptı: “Bu durumun sinema sektörümüze telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğini düşünüyoruz.”

Cem Yılmaz “Haberim yoktu, görünce şaşırdım. Benim filmlerim sinema salonlarında vizyona girecek. Böyle bir satış düşüncem yok” diye konuştu.

Netflix, ‘Recep İvedik 6’ filmi vizyona girmek üzere olan Şahan Gökbakar’a 3.5 milyon Euro’luk teklifte bulundu. Gökbakar’ın filmi satıp satmayacağı henüz belli değil.