Antalya Bisiklet sevenlerden İstiklal Marşı turu

Bisiklet sevenlerden İstiklal Marşı turu

Paylaş
Bisiklet sevenlerden İstiklal Marşı turu

Bisiklet sevenlerden İstiklal Marşı turu

Semih ERSÖZLER/ANTALYA,(DHA)- ANTALYA Bisiklet Sevenler Grubu üyeleri, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü nedeniyle tur öncesinde İstiklal Marşı okudu.

Antalya'da her hafta salı günü bisiklet turları düzenleyen ve turlarında farkındalık yaratan Antalya Bisiklet Severler Grubu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 98'inci yıldönümü nedeniyle bu hafta düzenlenen tur öncesinde dev Türk bayrağı açarak İstiklal Marşı okudu.

Grup adına konuşan Zeynep Güzel, "İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 98'inci yıldönümünü anıyoruz. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuştur. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu'yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur" dedi.

Açıklamanın ardından şehir turu yapmak için pedal çeviren grup üyeleri, kent merkezinde yeni yapılan bisiklet yollarını kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı