Spor Bisiklette büyük zafer!

Bisiklette büyük zafer!

Paylaş
Bisiklette büyük zafer!

49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda, genel klasmanda Torku Şekerspor'dan Mustafa Sayar birinci oldu

49.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bugün koşulan 121 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabı ile sona erdi. Etabı Argos Shimano takımından Marcel Kıttel 2 Saat 43 dakika 45 saniye ile kazanırken, ikinciliği Astana'dan tekerlek farkı ile Andrea Guardını, üçüncülüğü de Omega Pharma-Quick Stepp Takımından Fenn Andrew elde etti.

GENEL FERDİ KLASMANIN BİRİNCİSİ MUSTAFA SAYAR

Genel Ferdi Klasmanda Konya Torku Şekerspor'lu Mustafa Sayar büyük bir başarı göstererek birinci oldu ve Turkuaz Mayo'nun sahibi oldu. Türkiye Güzellikleri (Beyaz) Mayosu Katusha takımından İgnatyev Mikhail'in, Sprint Mayosu (Yeşil) Lotto Belisol Takımından Andreı Grıepel'in, Tırmanış Mayosu (Kırmızı) Konya Torku Şekerspor'dan Serguei Gretchny'in de oldu..

CUMHURBAŞKANI FİNİŞ ALANINDA

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha önceki yıllarda olduğu gibi start ve finiş alanında bulunuşuna bir yenisini daha ekledi. Abdullah Gül eşi Hayrinnüsa Gül ile Caddebostan'daki finiş alanına gelerek bizzat kendi adına düzenlenen bu büyük organizasyonu onurlandırdı. Abdullah Gül ile birlikte, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da finiş alanına gelen önemli isimlerdi. Gül, Kılıç ve Baykan dereceye giren sporculara ödüllerini verdiler.

YARIŞIN CEREYANI

Saat 12.35'te Sultanahmet Meydanı'nda verilen fodeparla birlikte bisikletçiler halkın büyük ilgisiyle birlikte Cankurtaran alt geçidini geride bırakarak, Sahil Yolu'ndaki Kennedy Caddesi'ne indiler. Burada resmi start verildi ve 175 sporcu İstanbul-İstanbul etabına başladı. 21 Nisan'da 193 bisikletçinin start almasıyla başlayan Tur'u böylece bugüne kadar çeşitli kaza ve sakatlıklar dolayısıyla 18 bisikletçi terk etmiş oldu.Sirkeci geçilirken ilk kaçış oldu..Beyaz Mayo'nun sahibi İgnatyev, atak yaptı. Onu Novo Nordsik Takımından Megias leal Javier ile, Jobs Vanti Takımından Verraes Benjamin takip etti. Bu grup ana grupma arasını 3 dakika 50 saniye kadar açtı. Ignatyev sanki bir etap kazanmak istercesine gittikçe artan bir tempo ile pedal çevirdiği görüldü.Onlarında hemen arkasına Caja Rural'dan Moreno Allue yerleşti.

BİR TEK GUARDINI VAR

Astana Takımından geçen yılın İstanbul-İstanbul Etabını kazanan Andrea Guardini ise, hiç olmazsa aynı başarıyı tekrarlamak istercesine o da ana grupta öndeki üçlüyü yakalamak için ısrarla takibini sürdürdü..Daha sonra öndeki üçlü arayı 4 dakika kadar daha açtı. Moreno ise ana gruba yakalanmamak için tek başına basıyordu..

KITTEL-GRIEPEL FİNİŞİ OLABİLİR Mİ?

Bu arada yarışın cereyanı içinde, bu etaba kadar hiç finiş sprinti için karşı karşıya gelemeyen Marcel Kıttel ile Andreı Grıepel kapışabilirmi sorusuda sıkça gündeme geldi.Bu soru yorumlanırken Grıepel beklenmedik bir biçimde lastik patlattı. Ancak kısa bir süre sonra ana gruba yetişti..

TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ


29.9 Kilometre geride kalırken Jobs Vanti Takımından Verraes Benjamin bu etabın tek kapısı olan Türkiye Güzellikleri Primini kazanan sporcu oldu. Onu Novo Nordsik Takımından Megias Leal Javier takip etti. Üçüncülüğü de Katusha Takımından Ignatyev kazandı. Bu arada Moreno Allue ise ana gruba yakalandı.

Köprüden geçen ana grup Caddebostan Sahil Yolu'nu birinci kez katederken öndeki üçlü ile arasında zaman farkını da giderek düşürdü. Şimdi yeni zaman 2 dakika 23 saniye idi.

BEŞ TUR KALA FARKIN AZALDIĞI GÖRÜLDÜ

3 kez Caddebostan Sahil Yol'unu mükemmel bir tempo ile geçen ana grup ve öndeki üçlü, finişe 5 tur kala zaman farkını düşürdü. Yeni zaman 1 dakika 50 saniye olarak ölçüldü...Öndeki üçlünün de temposunun giderek yavaşladığı gözlendi.

TURKUAZ MAYOYA MÜTHİŞ İLGİ

Geçen yıllarla karşılaştırıldığında Caddebostan Sahil Yol'unun bisikletseverlerle dolup-taştığı görüldü. Yüzlerce sporsever, kah bisikletleriyle, kah aileleriyle, çoluk-çocuk finiş alanını doldurarak renkli görüntüler oluşturdular. Kurulan standlardan bolca alışveriş yapanların en çok, Turkuz mayolara ilgi göstermesi ise dikkat çekiciydi.

BAKAN SUAT KILIÇ BASIN TIR'INDA

Bu arada yarış cereyan ederken Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardımcısı ve Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu Basın Tır'ına gelerek yerli ve yabancı medya mensupları ile kısa bir görüşme yaptılar. Suat Kılıç, yarışla alakalı görüşlerini ifade ederken, "Umarım, Alanya'dan, İstanbul'a gelirken iyi ağırlanmışınızdır" dedi. Bakan Kılıç, "Çok yoğun bir dönemden geçiyoruz. Bir yandan Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları, diğer taraftan 2020 İstanbul Olimpiyat Adaylığı. Yinede sizlerle beraber olmak çok güzel." dedi.

ÜÇLÜNÜN ZAMAN FARKI BİR İNİP BİR ÇIKIYOR


Tekrar yarışa baktığımız değişen fazla bir durumun olmadığını gördük. Öndeki üçlü 2 dakika aralığında gidip geldi. Ana Grup bu zaman farkını finişe 30 kilometre kala bir eksiltti, bir yükseltti.Son 21 kilometrede fark bu kez 1 dakika 10 saniye idi. Ana grupla öndeki üçlü heran birleşecek gibi bir izlenim yaratırken birden Katusha'dan Ignatyev Mihail atak yaptı ve ikiliyi geride bırakmak için tempo artırdı ve arayı da 12 saniye kadar açtı.Son tura girilirken Ignatyev ile ana grubun arasında neredeyse yok denecek kadar az bir zaman farkı bulunuyordu.Son 10 kilometrede grup tek parça idi.

2 KİLOMETRE KALA KAZA OLDU

Finişe iki kilometre kala Lotto Belisol ile Colombia Takımından birer sporcu bir kaza sonucu yarış dışı kaldı...

VE FİNİŞ

Diğer etaplarda olduğu gibi yine müthiş bir finiş izledik. Argos Shımano'dan tanıdık bir isim olan Marcel Kıttel harika bir sprint ile etabı birinci bitirdi.Astana'dan Andrea Guardını ikinciliği kazandı...

Hakan TARHAN, İstanbul-DHA

Haberin Devamı