Spor Bisiklette Dünya Kupası Salcano'nun!

Bisiklette Dünya Kupası Salcano'nun!

Paylaş
Bisiklette Dünya Kupası Salcano'nun!

Bisiklet markası Salcano sponsorluğunda yarışan Salcano Alanya sporcusu Fabrice Mels, Dünya Kupası'nı Andorra'da birinci tamamladı

Andorra Vallnord'ta koşulan UCI Dağ Bisikleti Dünya Kupası'nda yarışan Salcano Alanya sporcusu Fabrice Mels, büyük bir sürpriz gerçekleştirerek erkekler kategorisinde şampiyon oldu.

Salcano tarafından özel üretilen 8.5 kilogramlık bisikleti kullanan Mels, "Dünya Kupası kazanabileceğini hiç düşünmemiştim. Salcano'ya teşekkürler. Çok hızlı gittim, lastiklerin kavrama kalitesi de mükemmeldi. Bana sunulan imkan ve teknik olanak beni şampiyon yaptı. Çok mutluyum" dedi.

Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bayram Akgül ise sporcusunu kutlayarak; "Bir Türk markası olarak Dünya Kupası'nda şampiyon olmak bizim için çok büyük bir gurur ama bu sadece bir başlangıç" şeklinde konuştu. Akgül, gelecekteki hedeflerini ise şöyle ifade etti: "Hem bisikletimizle hem sporcularımızla daha çok başarılar elde edeceğiz. Asıl amacımız ise İstanbul'da yapılması için çalışmaları devam eden Olmpiyatlar'da kendi şehrimizde altın madalya alacak gençleri desteklemek. Salcano Alanya bu projenin önemlı bir parçası. Türkiye'ye Olimpiyat madalyası getirecek Türk sporcuları yetiştirmek istiyoruz. Mels'in bu derecesi gururumuz oldu".

1975'te Salih Akgül tarafından kurulan Salcano firması, şu an yılda yaklaşık 180 bin bisiklet üretiyor. Spora tam destek veren firma, geçtiğimiz aylarda yapılan 49. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun da sponsorlarından biriydi.

Haberin Devamı

DHA