Bilim - Teknoloji Bitcoin’in yükselişi durmuyor
Paylaş
Bitcoin’in yükselişi durmuyor

10 gün içerisinde yüzde 20 değer kazanan para birimi Bitcoin, 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kripto para birimlerinin yayılmasını sağlayan ve bu alanda öncü olan Bitcoin, durdurulamaz bir yükselişe sahip. Sanal para birimi, kısa sürede yüzde 20 değer kazanarak 6000 doların üzerinde bir değer elde etti. Toplam ticaret hacmi olarak ise 100 milyar doları geçen para birimi, yükselişine devam ediyor.

Blockchain teknolojisini temel alan sanal para birimleri, Kullanıcıların bilgisayarlarından matematik işlemler yaparak benzersiz rakamlar üretmesini temel alıyor. Bu rakamlara piyasada verilen değer de o para biriminin piyasa değerini oluşturuyor. Üretimi artık çok zor hale gelen ve büyük bir ticaret hacmine ulaşan Bitcoin, dalgalı bir değerlenmeye sahip olsa da rekor kırıyor.
2017 yılının ilk günlerinden bugüne değeri yüzde 500 artan para biriminin ticaret hacmi, sene başında 15 milyar dolardı. En iyi AMD ekran kartlarıyla üretilebilen bu paralar, AMD ekran kartlarının stokta kalmamasına ve fiyatların artmasına neden olmuştu.

Güney Kore ve Rusya’nın yanı sıra kısa süre önce Çin’in de yasakladığı para biriminin ticareti artık bu ülkelerde yasak. Türkiye’nin de uzak durmak istediği sanal para birimlerinin en önemli özelliği hiçbir merkezinin olmaması. Herhangi bir yönetim merkezi olmayan bu para birimleriyle tamamen anonim olarak para aktarımı yapabilmek mümkün.

Kullanıcıların hiç durmadan artan ilgileri, bu para birimlerinin değerinin ve ticaret hacminin fazlasıyla büyümesini sağlıyor. Bitcoin, Alışveriş devi eBay’in ve bankacılık konusunda dünyanın en önemli kuruluşlarından Goldman Sachs’ın değerini kısa süre önce ticaret hacmiyle geçti.

Samsung Galaxy Note 8 video inceleme

Haberin Devamı