Dünya Bitcoin karşılığında kiralık katil tuttu

Bitcoin karşılığında kiralık katil tuttu

Paylaş
Bitcoin karşılığında kiralık katil tuttu

Kripto paranın değerinin her geçen gün yükselmesinin ardından ABD'de bir kadın Bitcoin karşılığında kiralık katil tuttu.

ABD’nin Wisconsin eyaletinde Kelly Harper (37) isimli kadın, derin internette verdiği bir ilanla yerel gazetecilerin dikkatini çekti. İlanda bir adamın görüntüleri, fiziksel bilgileri ve adresi vardı. Bu kişinin vurularak öldürülmesi karşılığında 5 bin dolar değerinde kripto para Bitcoin vaat ediyordu. Gazeteciler, hedefteki adama ulaştı ve onu uyardı.

Haberin Devamı

10 yıl hapis alabilir

Adam polisten yardım istedi. Devreye FBI girdi. Dört çocuk annesi Harper, tutuklandı. Husumetin nedeni açıklanmadı. 10 yıl hapisle yargılanacak olan Harper’ın bir başka kişinin öldürülmesi için de başka bir siteden Bitcoin ödemesi yaptığı ortaya çıktı. Ekonomistler ve güvenlik güçleri, Bitcoin gibi kripto paraların tehlikesine dikkat çekti.

Kara para aklama

Zira son zamanlarda bu para birimi kullanılarak kiralık katil siteleri üzerinden dolandırıcılıklara sık rastlanıyor. Kripto para, banka sistemleri üzerinden alım satım işlemine girmediği ve izi takip edilemediği için kara para aklama yöntemi olarak da her geçen gün daha çok kullanılıyor.