Bitlis Bitlis'te İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü kutlandı

Bitlis'te İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü kutlandı

Paylaş
Bitlis'te İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü kutlandı

Bitlis'te İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü kutlandı

Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, program düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın 98'inci yıl dönümü nedeniyle Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, merhum Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.
Korkmaz," Kurtuluş Savaşı sürerken ismet paşa'nın meclisi ziyaret ederek orduyu coşkuya getirecek bir marşa ihtiyaç duyulduğunu söylemiş. Bunu dönemin Milli Eğitim Bakanı'na devreder. Milli Eğitim Bakanı bir genelde yayınlar. 500 lira ödül karşılığında bir marşın yazılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Ortaya 724 eser çıkmıştır. Ama bu eserlerin hiç biri kabul edilmemiştir. Mehmet Akif Ersoy'a bunun yazılmasını istenir, ancak ucunda para olduğu için yazmak istemez. Belli ısrarlar üzerine İstiklal Marşı yazılır. 1 Mart'ta meclise gelir. Marş mecliste 4 defa okunur ve herkes ayakta alkışlar."dedi.
İstiklal Marşının Kabulü ile ilgili şiirlerin okunmasının ardından, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı