Bitlis Bitlis’te yılın ahisine kaftan giydirildi

Bitlis’te yılın ahisine kaftan giydirildi

Paylaş
Bitlis’te yılın ahisine kaftan giydirildi

Bitlis’te yılın ahisine kaftan giydirildi

Özcan ÇİRİŞ-Ceren ÇALIŞKAN/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS’te Ahilik haftası dolayısıyla düzenlenen programda yılın ahisi seçilen soba ve kazan imalatçısı Cahit Koçük’e kaftan giydirildi.

Hafta programı çerçevesinde Atatürk anıtına çelenk sunan Esnaf Odaları temsilcileri daha sonra Bitlis Vali Yardımcısı Furkan Seymen’in makamında ziyaret etti. Programa, Bitlis Ticaret Müdürü Mehmet Kızılgül, Bitlis Esnaf ve Sanatkar Odaları Başkanı Ayvaz Canevi, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ecvet Avcil, Hizan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selim Kaplan katıldı.

Bitlis Ticaret Müdürü Mehmet Kızılgül, günün anısına Bitlis Vali Yardımcısı Furkan Seymen’e ‘Ahi Kaftanı’giydirip, ‘Ahilik Nasihatı’nın yer aldığı belgeyi verdi.

Daha sonra İlin Ahisi olarak seçilen Soba ve Kazan imalatçısı Cahit Koçük’e Bitlis Vali Yardımcısı Furkan Seymen tarafından Ahilik Kaftanı giydirilerek çeşitli hediyeler verdi. Programda yılın kalfası demir doğramacı Acem Ekinci ve yılın çırağı motor tamirciliği yapan Yunus Mert Şahin seçildi. Yılın kalfası ve çırağı da çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı