Bitter Çikolata Günü'ne özel nefis çikolatalı tarifler

Her yıl 10 Ocak Bitter Çikolata Günü olarak kutlanıyor. Güçlü bir antioksidan olan çikolatanın tüketimini, bilim insanları da miktarını doğru ayarlamak kaydıyla, herkese öneriyor. Bitter Çikolata Günü için birbirinden lezzetli tarifler...

10 Ocak 2022, Pazartesi 15:47 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
BİTTER ÇİKOLATALI KEK TARİFİ

BİTTER ÇİKOLATALI KEK TARİFİ

Bitter çikolatalı kek malzemeler

  • 110 gram bitter çikolata
  • 125 gram hazır çiğ krema
  • 175 gram kahverengi toz şeker
  • 300 gram un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 115 gram tereyağı
  • 200 gram toz şeker
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 175 gram su

Kekin üstü ve arası için malzeme:

  • 140 gram bitter çikolata
  • 140 gram sütlü çikolata
  • 225 gram hazır çiğ krema

BİTTER ÇİKOLATALI KEK YAPILIŞI

Orta boy bir tencerenin içine 110 gram bitter çikolatayı, kremayı ve kahverengi toz şekeri koyarak, kısık ateşte ocağın üstünde eritin. Erir erimez kaynatmadan altını söndürün ve bir kenara alın. Unu, tuzu, kakaoyu ve karbonatı beraberce bir kaba eleyin.

Yumuşamış yağı mikserle krema gibi oluncaya kadar çırpın. Sonra üzerine şekeri ekleyelim ve karıştırın. Yumurta sarılarını teker teker, vanilyayla beraber katın. Şimdi içine hazırladığınız unlu karışımı kaşık kaşık koyarak karıştırın, gerekirse yavaş yavaş suyu da ekleyin.

175 dereceye önceden ayarlanmış ve ısıtılmış fırında iki ayrı 23-25 santimetre çapındaki pasta kalıplarına bu hamuru paylaştırın. Sonra da 30 dakika kadar pişirin. Fırından alın, beş dakika daha pastaları soğutup, kalıplarını çıkarın.

Pastanın üstüne ve aralarına süreceğiniz krema için, bitter ve sütlü çikolatayı parçalayarak bir cezvenin içinde eritin. Eriyen çikolataları ateşten alıp, kremayı içine ekleyin. Birinci kekin üstüne ve etrafına bu karışımdan bir miktar koyup ve spatula ile her tarafına yayın. Sonra da ikinci keki üzerine koyup, kekin kenarlarını ve üstünü de çikolatalı karışım ile iyice kaplayın.

Buzdolabında 1 saat kadar bekletip, dilimleyerek servise sunun.


ÇİKOLATA KAPLI MUZ TARİFİ

ÇİKOLATA KAPLI MUZ TARİFİ

Çikolata kaplı muz malzemeler

  • 3 adet muz
  • 250 gram bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 tahta şiş
  • Renkli şekerlemeler

ÇİKOLATA KAPLI MUZ YAPILIŞI

  • Muzları kalın olacak şekilde dilimleyin.
  • Tahta şişlere muzları aralıklı olarak dizin.
  • Derin dondurucuya alıp 1 saat bekletin.
  • Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin.
  • Muzları çikolataya batırıp her tarafına bulayın.
  • Üzerine renkli şekerlemeler ya da dövülmüş fındık serpin.
  • Çikolata donunca servis yapın.


BİSKÜVİLİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

BİSKÜVİLİ ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Bisküvili çikolatalı pasta malzemeler

  • 12 adet çikolata kaplı marshmallow dolgulu bisküvi
  • 300 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema
  • 1 çay bardağı kuru meyve parçacığı
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi

BİSKÜVİLİ ÇİKOLATALI PASTA YAPILIŞI

Bisküvileri parçalar halinde kırıp geniş bir servis tabağına alın. Üzerine kuru meyve parçacıklarını ve ceviz içini alıp iyice harmanlayın.

Kremayı ocağa alın ve içine kırmış olduğunuz bitter çikolatayı ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kremalı karışım ılındıktan sonra bisküvilerin üzerine gezdirin ve buzdolabında soğumaya bırakın.

Dilerseniz servis için üzerine çikolata parçacıkları ekleyebilirsiniz.


DONDURMALI LOKMALAR TARİFİ

DONDURMALI LOKMALAR TARİFİ

Dondurmalı lokmalar malzemeler

  • 1 paket kakaolu hazır pasta tabanı
  • 1 paket Antep fıstıklı dondurma
  • 1 paket karamelli dondurma
  • 200 mililitre krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı kakao

DONDURMALI LOKMALAR YAPILIŞI

Kakaolu pasta tabanını merdane ile çok hafif inceltin. Çay bardağı yardımıyla daireler kesin. Her dairenin üzerine dondurmalardan aynı büyüklükte loplar yerleştirip derin dondurucuya alın.

Kremayı ısıtıp kaynama noktasına gelmeden önce ocaktan alın. Üzerine kırılmış bitter çikolatayı ekleyip eritin.

Hazırladığınız dondurma lokmalarını çikolatalı sosa bulayıp üzerine bolca kakao serpin. Tekrar derin dondurucuya alın. İyice donunca üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.


ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ

ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ

Çikolatalı sufle malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 170 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı un
  • 110 gram tereyağı
  • Göz kararı süslemek için pudra şekeri ve çilek

ÇİKOLATALI SUFLE YAPILIŞI

  • Muffin kaplarını katı yağ ile yağlayın ve biraz un serpiştirin.
  • Kalıbı sallayarak unun yayılmasını sağlayın.
  • En son kalıbı ters çevirip fazla unun düşmesini sağlayın.
  • Bitter çikolataları tereyağıyla birlikte benmari usulü eritin.
  • Başka bir kapta yumurtaları tuz ve şekerle birlikte iyice çırpın.
  • Unu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışıma eritilmiş yağlı bitter çikolatayı yavaş yavaş akıtarak ve aynı zamanda karıştırarak yedirin.
  • Hazır olan çikolatalı karışımı muffin kalıplarına paylaştırın.
  • 200 derece ısınmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
  • Pişen suflelerin üzerine pudra şekeri serpin. Çilekle süsleyin.
  • Çikolatalı suflenizi hemen servis edin.


NARLI ÇİKOLATA TARİFİ

NARLI ÇİKOLATA TARİFİ

Narlı çikolata malzemeler

  • 160 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı mısır gevreği
  • 2 adet nar
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi

NARLI ÇİKOLATA YAPILIŞI

  • Mısır gevreklerini poşete koyup ezerek ufalayın.
  • Bitter çikolatanın üçte birini benmari usulü eritin ve kalan çikolatayı da içine atıp eritmeye devam edin.
  • İçine ayıkladığınız narın kalan yarısını, mısır gevreklerini ve Hindistan cevizini ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Muffin kaplarını streç filmle kaplayıp bu karışımı içine doldurun.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra 20 dakika da buzdolabında bekletin.
  • Donduktan sonra kalan narları üzerine serpin ve servis edin.


KOZALAK PASTA TARİFİ

KOZALAK PASTA TARİFİ

Kozalak pasta malzemeler

  • Pudra şekeri
  • 80 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı çilek reçeli suyu
  • 125 gram tereyağı
  • 250 gram kakaolu pirinç patlağı

KOZALAK PASTA YAPILIŞI

  • Tencereye belirtilen miktarda tereyağını koyun.
  • Daha sonra çilek reçeli, bitter çikolata ve kakaoyu ekleyerek iyice karıştırın ve karışımı soğumaya bırakın.
  • İyice soğuduğunda pirinç patlaklarını ekleyerek karıştırın.
  • Bir kupun veya limon sıkacağının arka kısmını karışım ile doldurun ve iyice bastırın.
  • Düz bir yüzeye ters çevirip çıkarın ve işlemi tekrarlayın.
  • Bu işlem bittikten sonra kozalakların üzerine pudra şekeri serpilebilir.
  • 1 saat boyunca buzdolabında beklettikten sonra kozalak pastanız hazır.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (10 Ocak 2022)