Magazin 'Biz bunu haketmedik'

'Biz bunu haketmedik'

Paylaş
'Biz bunu haketmedik'

Usta aktör Erdal Özyağcılar'ın hikâyesi kendisine ait ikinci dizisi "İki Yaka Bir İsmail", kanalın aldığı ani bir kararla yayından kaldırıldı

Dizi ekibi geçen ay projenin tatile girmesinin ardından ramazan ayında yeni bölümlerin çekimleri için hazırlık yapıyordu.

Haberin Devamı

Ancak kanal, dizinin yapım şirketi Adam Film'e "Diziyi yayından kaldırdık" açıklamasını yaptı.

Çekime hazırlanan başta projenin mimarı Erdal Özyağcılar olmak üzere tüm oyuncular bu ani karar karşısında büyük şaşkınlık yaşadı.

Dizi hem Ayvalık'ta hem de Midilli'de biri Türk diğeri Yunan iki eşi olan balıkçı İsmail'in maceralarını konu alıyordu. atv, diziyi yayından kaldırılma nedeni olarak düşük reytingleri gösterdi.

MİLLİYET

"BİZ BUNU HAKETMEDİK"

Erdal Özyağcılar 'İki Yaka Bir İsmail' dizisinin yayından kaldırılması haberiyle ilgili olarak basın açıklaması yaptı. Özyağcılar şunları söyledi;

"Yaz sezonunda ekranlara gelen "İki Yaka Bir İsmail" adlı dizimiz kanalın aldığı ani bir kararla yayından kaldırıldı. Dizi ekibi geçen ay projenin tatile girmesinin ardından yayınlanacak yeni bölümlere hazırlanırken kanal karşımıza birdenbire kendilerinin de söylediği gibi itibar etmedikleri ama göz ucuyla baktıkları, yaklaşık 300-400 kişiyle sınırlı bir reyting ölçümüne itibar ederek, bize birinci bölümle altıncı bölüm arasındaki düşüş reytinglerini göstererek ve reklam gelirinin az olduğunu söyleyerek diziyi yayından kaldırma kararlarını bildirdiler.

Haberin Devamı

Ben de dört yıldır çalıştığım reklam ajansıma bu reytingleri önemseyip önemsemediklerini sordum. Onlar bana geçen seneki AGB verilerinin bugünkü karşılığına göre reklam verdiklerini söylediler. Yaz aylarında reytinglerin düşük olduğu ve reklamcıların da düşük fiyatla reklam verdikleri bir gerçektir. Ayrıca bizim yayın gününü seçerken Avrupa Kupa maçlarını, özetlerini, söyleşileri, Survivor ve Umutsuz Ev Kadınları gibi tutmuş iki programın finallerini nasıl göz ardı ettiklerini hala anlamış değilim. Bu dizi sezon başı yani eylülde ve herkesin itibar ettiği, yeni reyting sisteminin devreye girdiği zaman başlayacak bir dizi olarak dizayn edilmişti.

Üzüldüğüm, dizimizin bir yaz dizisi muamelesi görmüş olması.(tuttu tuttu, tutmadı kaldıralım) Bu ne benim ne de değerli rol arkadaşlarımın ve bu diziye emeği geçen tüm çalışanların hakettiği bir durum değil.

Haberin Devamı

Bir gece apar topar yapımcı firma çağırılıyor ve onlar da beni çağırıyorlar. Gidiyorum ve projenin 5 ay öne alındığını öğreniyorum. İşte en büyük hatamız bunu kabul etmekle başladı. Fakat bunu kanal düşünmeliydi. "İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır" derler ya bizim de hatamız vardı. Erken başlamayı kabul ederek zamanlama hatası, senaristlerin hikayeyi sunuştaki eksiklikleri, Midilli ve Ayvalık mekan dokusunun tam olarak yansıtılamaması, Yunanlı oyunculara türkçe konuşturularak oyunculuk performanslarının yüzde ellinin de altına çekilmesi, kahramanımızın neden iki eşli olduğunun anlatılmaması...

Haziranın başında dizimize ara verildi. Ağustosun 15'i gibi başlama kararı alındı. Bu iki aylık sürede yukarıdaki eksikliklerimizi giderip eylül ayında seyircimizin karşısına çıkmayı planlıyorduk. Kaldıki benim oynadığım uzun soluklu dizilere bakıldığında, ki bunu AGB kayıtlarından da bulabilirsiniz, sekizinci dokuzuncu bölümden sonra filizlenip, onüçüncü bölümden sonra gerçek reytinglerine kavuşup kalıcı olduğunu görebilirsiniz.

Haberin Devamı

Beni hiç yalnız bırakmayan, beni seven televizyon izleyicilerimden yukarıdaki hataları yaptırmamam gerekirken önüne geçemediğim için özür diliyorum. Ama yakında muhteşem bir projeyle kendimi affettireceğime inanıyorum. İki Yaka Bir İsmail dizisinde emeği geçen, set işçisinden en küçük rolü oynayan arkadaşıma kadar herkese yürekten teşekkür ederim

NOT: Basın mensubu arkadaşlarıma bu konu ile ilgili başka bir açıklama yapmayacağımı bildirir, bu hassasiyetime saygı duymalarını rica ederim.

Erdal ÖZYAĞCILAR