Siyaset 'Biz dindar kesime değil kindar kesime karşıyız'
Paylaş
'Biz dindar kesime değil kindar kesime karşıyız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak "Biz dindar kesime değil, kindar kesime karşıyız" dedi

CHP Çorlu ilçe kongresine katılan Öztrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ve Türk insanın genel olarak zor durumda olduğunu söyledi. Binlerce insanın tatil yapamadığını, ekonomik zorluk çektiğini belirten Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İşsizlik büyük bir sorun olarak Türkiye’nin üzerinde duruyor. Tarımda ithalatçı duruma gelmişiz. İşsizlik, iktidar tarafından tarımın içine gizleniyor. Türkiye rezervleri 38 milyar dolara düştü. Mazot 4, benzin ise 4,5 liraya yükseldi. Çiftçi yeni ekim biçim dönemine akaryakıt fiyatlarının çok yüksek olduğu bu günlerde giriyor."

Eğitimde 4+4+4 uygulamasına da CHP olarak karşı olduklarını hatırlatan Faik Öztrak, "İlk 8 yıl kesintisiz eğitim olmasını istiyoruz. Her çocuk, hayata eşit şartlarda başlamalı. Biz, dindar kesime değil kindar kesime karşıyız. Biz, Türk çocuklarının da Nobel ödülü almasını ve dünya genelinde başarılara imza atması için çalışıyoruz. Eğitimin, bir ülkenin geleceğine yapacağı en büyük yatırımdır. CHP olarak büyük, çağdaş, ilerici ve aydınlık bir Türkiye’nin hayalini kuruyoruz" dedi.

"TERÖR TÜRİKEYİNİN CİDDİ BİR MESELESİDİR"


Hükümetin açılım politikalarının tutmadığını da belirten Öztrak "Afganistan ve Güneydoğu’da yaşanan olaylarda birçok şehit verdik. Bir tanesi de bizim Tekirdağ bölgesinden Muratlı asıllı bir kardeşimizdi. Terör, Türkiye’nin ciddi bir meselesidir. Hükümet bunun üzerinde ciddi çalışma yapmalı ve önemli kararlar almalı. Böyle, temel meselelerde muhalefetin de görüşü alınıp adım atılmalı. Şehit haberleri artık bitmeli" dedi.


Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), (DHA)

Haberin Devamı