Gündem Biz gerilim istemiyoruz

Biz gerilim istemiyoruz

Paylaş
Biz gerilim istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Jazeera Arapça kanalına ropörtaj verdi: "Boğazlarımızdan geçen bir Rus gemisinde, geminin baş tarafında bir askerleri omuzunda bir füzeyle beraber görüntü veriyor. Bunlar çok çocukça şeyler. Aynı esnada, Sarayburnu'nda 3 tane NATO gemisi var. Şimdi biz eğer gerilimden yana olsak durum çok farklı olur

Türkmenistan'da Devlet Başkanı Berdimuhammedov tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaldığı otelde İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri ile 20 de dakika görüştü. Erdoğan'dan Boğaz'daki Rus gemisi yorumu: 'Gerilimden yana olsak durum farklı olur' 'Bunlar çocukça şeyler'

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin olarak "Biz gerilimden yana olmadık, olmayacağız" dedi. Erdoğan, Boğaz'dan silahlı geçiş yapan Rus gemisini de "Bunlar çocukça şeyler" sözleriyle değerlendirdi. Erdoğan "Aynı esnada, aynı dönemde orada Sarayburnu'nda 3 tane NATO gemisi var, onlar da orada bağlı duruyor.

Şimdi biz eğer gerilimden yana olsak durum çok farklı olur" diye konuştu. Erdoğan, Al Jazeera Arapça kanalına verdiği röportajda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Rusya kriziyle ilgili sorular üzerine Türkiye'nin hiçbir zaman gerilimin yanında olmadığını ve gerilim istemediğini, Rusya'nın gerilimde ısrar ettiğini vurgulayan Erdoğan, İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus gemisindeki askerin hareketini 'çocukça' şeklinde nitelendirdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, "İki gün önce bakın boğazlarımızdan geçen bir Rus gemisinde, geminin baş tarafında bir askerleri omuzunda bir füzeyle beraber görüntü veriyor. Bunlar çok duygusal, çok çocukçu şeyler. Bununla ne yapmak istiyorsunuz, bununla ne kazanacaksınız? Bununla bir yere varılmaz. Ve bakın aynı esnada, aynı dönemde orada Sarayburnu'nda 3 tane NATO gemisi var, onlar da orada bağlı duruyor. Şimdi biz eğer gerilimden yana olsak durum çok farklı olur" diye konuştu.