Dünya 'Biz güçlü bir Yunanistan istiyoruz'

'Biz güçlü bir Yunanistan istiyoruz'

Paylaş
'Biz güçlü bir Yunanistan istiyoruz'

Almanya Başbakanı Angela Merkel´in daveti üzerine Berlin´e gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, haftalardır tartışılan Yunanistan´ın borçlarının yeniden yapılandırılması konusunu Merkel´le yüz yüze görüştü

Bir saatlik görüşmenin ardından basının karşısına geçen Merkel ve Çipras, sert açıklamalardan kaçındı.

DİYALOGDAN BAŞKA YOL YOK

Almanya´ya yeni bir işbirliği çağrısı yapan Aleksis Çipras,"Birbirimizi daha iyi anlamalıyız. Sorunları aşabilmemiz ve çözüm bulmamız için diyalogtan başka yol yok" ifadelerini kullandı.

Yunanistan´ın yaşadığı sorunları yabancılara mal etmenin doğru olmayacağını belirten Çipras, Avrupa Birliği´nin yardım proğramının Yunanistan´a büyük zararlar verdiğini "Bu program bizim için bir başarı hikayesi değildir. Bu programın bizim ekonomimiz üzerinde yıkıcı bir etkisi olmuştur" sözleriyle dile getirdi.

NE YUNANLILAR TEMBEL, NE DE ALMANLAR SUÇLU

Tarafların birbirini suçlamaktan vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Aleksis Çipras,"Ne Yunanlılar tembel, ne de Yunanistan´daki durumdan Almanlar sorumlu. Yerleşmiş olan bu anlayışı aşmamız için çok çalışmalıyız" diye konuştu.

AMACIMIZ GÜÇLÜ BİR YUNANİSTAN

Yunanistan´ın krizden kurtulması ve genç işsizlik sorununu çözmesinin önemli olduğunu kaydeden Angela Merkel,"Biz Yunanşstan´ın ekonomik olarak güçlü olmasını ve büyümesini istiyoruz" dedi. Yunanistan´a muhatap olarak troikayı gösteren Merkel, Yunanistan´ın uyguladığı proğrmın doğru olup olmadığına Almanya´nın değil, AB´nin karar vereceğini söyledi. Alman haber kanalı n-tv´nin bildirdiğine göre Merkel, Çipras´tan verdiği sözleri yerine getirmesini, yapısal reformları gerçekleştirmesini ve sağlam bir bütçe oluşturmasını istedi.

YARIN MUHALEFETLE GÖRÜŞECEK

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Berlin ziyaretinin ikinci gününde yarın (Salı) muhalefet partileriyle görüşecek. Çipras, Sol Parti lideri Katja Kipping ve Parlamento Grup Başkanı Gregor Gysi´nin yanısıra, Yeşiller Partisi Eş Başkanları Simone Peter ve Cem Özdemir ile biraraya gelecek.

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / DHA

Haberin Devamı