Gündem 'Biz şimdi ne yapacağız?'

'Biz şimdi ne yapacağız?'

Paylaş
'Biz şimdi ne yapacağız?'

Karaman'da etkili olan sağanak nedeniyle 700 tarım işçisinin kaldığı çadırlar su altında kaldı. Zor durumda kalan işçiler 'Biz şimdi ne yapacağız?' dedi

İl genelinde akşam saatlerinde etkili olan sağnak yerini bazı bölgelerde sele bıraktı. Etkili olan sağanak nedeniyle Şanlıurfa’dan merkeze bağlı Sudurağı beldesine gelen 700 tarım işçisinin kaldığını çadırlar su altında kaldı. İşçiler belde belediyesine ait araçlarla geceyi geçirmek üzere kapalı spor salonuna yerleştirildi.

Haberin Devamı

Pancar çapası yaparak geçimlerini sağlayan bazı erkek işçiler yatak ve yorganlarını yanlarına almayı ihmal etmedi. Sel çadırların bulunduğu arazilerin önüne kadar gelmesi nedeniyle işçiler Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından güvenli biçimde tahliye edildi.

BAŞBAKAN’DAN YARDIM İSTEDİLER

Sağanak nedeniyle zor durumda kalan işçiler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek yardım istedi. Tarım işçileri, "Yemek yapacaktık. Çadırlarımıza kadar su geldi. Çadırlarımıza girdik. Pperişan olduk burada. Yardım istiyoruz. Her yer yağmur oldu. Sel çadırlara kadar geldi. Çadırlarımızı sel bastı. Çoluk çocuk aç kaldık. Spor salonuna getirdiler bizi. Biz şimdi ne yapacağız? Başbakanımız Suriye’ye yardım ediyor, biz de yardım bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Etkili olan sağnak, Karaman-Ereğli karayolunu da 2 saat ulaşıma kapattı. Ereğli karayolunun 20’nci kilometresinde duble yol çalışmalarının yapıldığı yol üzerinde biriken yağmur suları yaklaşık 300 metrelik kısımda yolu trafiğe kapadı. Trafik kontrollü bir olarak sağlanıyor.

DHA