Gündem Bizde ölüler 'diriliyor', Şili'de kelle gidiyor

Bizde ölüler 'diriliyor', Şili'de kelle gidiyor

Paylaş
Bizde ölüler 'diriliyor', Şili'de kelle gidiyor

Bizde ölüler 'diriliyor', Şili'de kelle gidiyor

Elazığ'ı sarsan depremde ölü sayısının resmi ağızlar tarafından önce 57, sonra 51, son olarak da 41 olarak değiştirilmesi, kayıtlardaki karmaşayı ve iletişim bozukluğunu ortaya koyarken, Şili'yi vuran 8.8 büyüklüğündeki depremin ardından görevden alınma ve istifa dalgası sürüyor.

Şili’de, 8.8'lik büyüklüğüne rağmen 'sadece' 452 kişinin ölümüyle sonuçlanan depremin ardından tsunami uyarısında bulunmak konusunda geç kalmakla suçlanan donanmanın ilgili birim başkanının görevden alınmasının ardından, bu kez de Acil Durumlar bürosunun şefi Carmen Fernandez istifa etti.

'KÖR VE DİLSİZ GİBİYDİK'

Fernandez, istifasını Devlet Başkanı Michelle Bachelet’ye sunduktan sonra yaptığı açıklamada, "Depremi takip eden saatlerde kör ve dilsiz gibiydik" dedi ve bir iletişim boşluğu yaşandığını kabul etti. 27 Şubat'ta meydana gelen 8.8 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan tsunamide birçok kişinin hayatını kaybettiği ülkede, tsunami uyarı sisteminde bir hata yaşandığını kabul eden donanma, ilgili birimin başkanının görevinden alındığını açıklamıştı.

BİZDEKİ KARMAŞANIN NEDENİ!

Elazığ'ı sarsan depremin ardından, Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, depremde ölenlerin kesin sayısının 51'den 41'e düştüğünü dün açıkladı. Bu da 'Ölü sayısını belirlemeyi bile beceremedik' şeklinde eleştirilere yol açtı. Sayılardaki karmaşanın, bazı kişilerin adının kayıtlara iki kez geçirilmesinden; imam nikahlı kadınların hem kendi soyadlarıyla hem de imam nikahlı eşlerinin soyadlarıyla kayıtlara geçmesinden kaynaklandığı ortaya çıkmıştı.

ÖLÜ SAYISI 41'E DÜŞÜRÜLDÜ