Spor 'Bize ders olur diye düşünüyorum'

'Bize ders olur diye düşünüyorum'

Paylaş
'Bize ders olur diye düşünüyorum'

Avcı, Gana ile 2-2 berabere kaldıkları hazırlık maçının ardından basın toplantısı düzenledi

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gana ile 2-2 berabere kaldıkları hazırlık maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, Afrika futbolunun önemli temsilcilerinden biriyle karşılaştıklarını ifade ederek, "Gana, Romanya maçı öncesi bize test olacak bir rakipti. İlk golü yediğimiz dakikaya kadar maçın hakimiydik. Belki uzun süredir maç kazanamadığımız için golü yediğimiz anda sıkıntılar başladı. Top bizim ayağımızda olduğu sürece, problem yoktu ama top rakibe geçince problem yaşamaya başladık. Bununla beraber çok enteresan goller yiyebiliyoruz. Romanya maçı öncesi önemli dersler aldık. Olumlu ve olumsuz şeyleri bir arada yapan takımız. Umarım Andorra'yı yendikten sonra Romanya'da bugünkü sonuç bize ders olur" dedi.

Avcı, uzun süredir maç kazanamamalarının takımı olumsuz etkilediğini vurgulayarak, "Gol yiyince kırılgan oluyoruz. Aynı zamanda çok enteresan goller yiyoruz. Uzun süredir maç kazanamamak da etkiliyor. Şu andaki görünen tablo bu" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

'SEYİRCİ BEKLENTİMİZİN ÜSTÜNDEYDİ'

Taraftarların maça ilgisinin az olmasının nedeni de sorulan teknik direktör Avcı, "Bugün aslında beklentimizin üzerinde seyirci oldu bu statta. Bizim milli takımımızda şöyle bir şey var; başarıya endeksli bir seyirci mevcut. Biz sonuç anlamında dalgalanmalar yaşıyoruz. Alacağımız iyi sonuçlar seyirci sayısını çoğaltacaktır" diye konuştu.

A Milli Futbol Takımı'nın savunma oyuncusu Hasan Ali Kaldırım da ilk yarı iyi oynadıklarını ve mücadele ettiklerini belirterek, "İlk yarıyı 2-0 önde kapattık. Skoru rahatlıkla 3-0, 4-0'a getirebilirdik. O zaman da ikinci yarı bizim için daha rahat geçerdi. İkinci devre ise tam tersi, çok kötü bir oyun sergiledik. Basit hatalar yaparak, kontrataklara yakalandık. Sonucunda da 2 gol yedik. Üzgünüz ama sonuçta bir hazırlık maçıydı. İnşallah eylül ayında daha hazır bir şekilde maçlara çıkarız" dedi.

KALDIRIM: YA DEVAM EDECEĞİ YA DA ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ


Kaldırım, eylül ayında Romanya ile oynayacakları grup eleme maçının kendileri açısından final karşılaşması olduğunu vurgulayarak, "Romanya maçı, final maçımız ve son şansımız. Her şey orada netlik kazanacak. Ya devam edeceğiz ve sonuna kadar kovalayacağız ya da önümüze bakacağız" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulamaya konulan 6+0+4 yabancı sınırlamasının milli takım için iyi olacağını savunan genç futbolcu, "Yerli futbolcular için iyi bir şans olacağını düşünüyorum. Lig hafta sonu başlıyor. Şimdi söyleyecek bir şey yok. Sezon sonunda göreceğiz" dedi.

A.APPIAH: 'İKİNCİ YARI BÜYÜK BİR KARARLILIK GÖSTEREREK MAÇI ÇEVİRDİK'

Gana Milli Takımı Teknik Direktörü Akwasi Appiah ise çok iyi bir kadroya sahip olduklarını vurgulayarak, "Her oyuncuma şans veremiyorum. İkinci yarı daha fazla tanıdığım oyunculara görev verdim. İkinci yarı büyük bir kararlılık göstererek maçı çevirdik" dedi.

Türkiye'nin iyi bir ekip olduğunu belirten Appiah, "Türk Milli Takımı çok organize bir takım. İlk yarıda oyunu domine ederek bunu gösterdiler" ifadesini kullandı.

Gana'nın 2 golünü de atan Asamoah Gyan ise ilk yarıda çok zorlandıklarını fakat ikinci yarıda daha iyi oyanayarak beraberliği yakaladıklarını kaydetti.

Bir basın mensubunun "Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası'ndan sonra Fenerbahçe'den teklif aldın mı?" sorusuna Gyan, "Evet bir teklif aldım ama o zaman gerçekleşmedi. Benim önüme bakmam gerekiyordu ve şu anda çok mutluyum" yanıtını verdi.


DHA

Haberin Devamı