Gündem 'Bizi PKK kaçırdı'

'Bizi PKK kaçırdı'

Paylaş
'Bizi PKK kaçırdı'

Türkiye'den 1 yıl önce Kuzey Inak'a gittikten sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan Şırnak'ın Silopi İlçesi eski Belediye Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım ile meclis üyeleri Selahattin Atız ve Ayhan Tanış, bugün Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı

Yıldırım, kendilerini Dohuk'ta PKK'lıların kaçırdığını ve 1 yıl alıkoyduklarını söyledi.

BDP İLE SORUN YAŞAMIŞTI

Şırnak Silopi İlçesi'nde Belediye Başkanı BDP'li Emin Toğurlu'nun 23 Ekim 2011 tarihinde KCK soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından Silopi Belediye Meclisi'nin yaptığı seçimde Belediye Başkan Vekilliği'ne Hüsnü Yıldırım getirildi. Bir süre sonra Yıldırım, partisi ile sorun yaşayınca BDP'den ihraç edildi. İhraç edilmesinin ardından Belediye Başkan Vekilliği'ne devam eden Hüsnü Yıldırım, beraberinde meclis üyeleri Selahattin Atız, Ayhan Tanış ile birlikte 19 Nisan 2013 tarihinde belediyeye ile ilgili ziyaretlerde bulunmak üzere Kuzey Irak'a gitti. Ancak Başkan Vekili ve iki meclis üyesinden o günden beri haber alınamayınca yakınları, Silopi'de polise kayıp başvurusu yaptı. Silopi Belediyesi'nde Hüsnü Yıldırım'dan haber alınmaması üzerine Başkan Vekilliği'ne Abdulkadir Sönmez getirildi.

Yaklaşık 1 yıldır kendilerinden haber alınmayan Silopi eski Belediye Başkan Vekili Yıldırım, beraberindeki eski meclis üyeleri Selahattin Atız ve Ayhan Tanış ile birlikte bu akşam saatlerinden Silopi'den Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Habur'da emniyet güçleri tarafından ifadeleri alınan 3 kişi daha sonra serbest bırakılırken, yakınları tarafından karşılandı.

"BİZİ PKK KAÇIRDI"

Eski Başkan Vekili Hüsnü Yıldırım, Kuzey Irak'ın Dohuk kentinde gezerken PKK'lıların kendilerine alıp, dağlık bir bölgeye götürdüklerini, bir süre burada kaldıktan sonra 2 gün yürütüp başka bir bölgeye götürüldüklerini söyledi. Yıldırım, kendilerine kötü bir muameleye maruz kalmadıklarını belirterek, "Onların iyi niyetini gördük. Her hangi bir şikayetimiz yok ama mağduriyetimizi dile getiriyoruz. 1 yıldır halkımızdan ayrıyız. Görevimizi yapamadığımız için mağduriyet yaşadık. Hak etmediğimiz sorunlar ile karşılaştık. Bütün halkımızın bunu iyice görmesini istiyoruz. Kimlerin ne hata yaptığını, öyle rasgele tutuklama gibi bir durum olmaması gerekirken, öyle bir durumla karşılaştık" dedi.

Eski meclis üyesi Selahattin Atız, "Demokraside çareler tükenmez diyorlar. Seçimler yapıldığı zaman seçimlerin sonucuna itiraz olabilir. Eğer seçim sonucu kesin ise itaat edilir, saygı duyulur. Seçim sonuçlandığı takdirde 'Hayır olmaz efendim benim dediğim olacak' deniliyorsa, orada demokrasi sorunu vardır" dedi.

Mehmet Selim YALCIN/SİLOPİ (Şırnak), (DHA)