Siyaset 'Bizi yaktılar'
Paylaş
'Bizi yaktılar'

Özgül Erden, kocasının tabutuna sarılıp “Berkciğim, bizi yaktılar. Oğlumu babasız bıraktılar” diye ağladı

İDDİALARA DAYANAMADI

Haberin Devamı

İzmir Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli Deniz Kurmay Albay Berk Erden (50), 3 gün önce lojmanında beylik tabancasıyla intihar etmişti. Albay Berk Erden’i intihara, eşiyle ilgili internete konan görüntülerin sürüklediği ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde, Albay Berk Erden’in eşi Özgül Erden’in, evli bir albayla aşk yaşadığı iddia ediliyordu. Albay Berk Erden için dün İstanbul Levent Afet Yolal Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

İFTİRALARA DAVA AÇACAKTI

Eşini aldattığı iddia edilen Özgül Erden, törende kocasının Türk Bayrağı’na sarılı tabutuna kapanıp gözyaşı döktü. Özgül Erden, “Berkciğim, iftira attılar, bizi yaktılar. Oğlumu babasız bıraktılar. Neden bizi bırakıp gittin?” diye feryat etti.

Berk Erden’in oğlu Canberk (15) de tabutun başında annesine destek oldu. Albay Berk Erden’in, intiharından kısa bir süre önce avukatına, iftiralarla ilgili dava açması için talimat verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

BU YIL AMİRAL OLACAKTI

Görüntülerin internete yüklendiği 21 Ocak tarihi ise dikkat çekiyor. O tarihte Deniz Kuvvetleri’nde amiralliğe yükselecek albayların durumunun değerlendirildiği bir toplantı vardı. Sicili çok parlak olan Albay Berk Erden’in Ağustos’taki Yüksek Askeri Şura’da amiral olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Albay Berk Erden’i karalamak için daha önce de başka bir kadınla ilişki yaşadığına ve Ergenekon ile bağlantısı olduğuna dair söylentiler çıkarıldığı öğrenildi.