Gündem 'Bizim partiye oy vermediniz' tehdidi

'Bizim partiye oy vermediniz' tehdidi

Paylaş
'Bizim partiye oy vermediniz' tehdidi

İki PKK'lı, Iğdır-Karakoyunlu ilçesi Bulakbaşı Köyü'nde yaylada hayvan otlatan iki çobanı, "Bizim söylediğimiz partiye neden oy vermediniz" diyerek tehdit etti

Genelkurmay Başkanlığı, 23 Nisan günü iki çobanın yanına gelerek Kalaşnikof tüfeğinin dipçiğiyle darp eden PKK’lıların, “Biz sizin için uğraşıyoruz, sizi öldürürüz, Ağrı Dağı’nı terk edin” diyerek tehdit ettiğini açıkladı.

17 Ekim 2012’de de Bulakbaşı Köyüne gelen silahlı iki terörist, ilköğretim okulunda görev yapan 19 öğretmenden 6’sını kaçırmış, 1 saat sonra serbest bırakmıştı. Öğretmenleri dağa çıkarmak isteyen teröristlere köylüler engel olmuştu.

BİR TEHDİT DE VAN’DA

Van’ın Saray ilçesi Örenburç köyünde oturan ve Saray Belediye Encümeni olan bir kişi de Jandarma Karakol Komutanlığı’na başvurarak evine üç PKK’lının silahlı olarak geldiğini, evde bulunan çocuklarına, babaları tarafından bir şahsa iletilmek üzere sözlü olarak tehdit yolladığını belirtti.

Vatandaş, “Kendisinin hem üyesi olduğu siyasi partiden hem de Belediye Encümenliğinden istifa etmesini, bu son uyarıları olduğunu, aksi halde kaçırıp yargılayacaklarını ve ölümle cezalandıracaklarını” söyleyip ölümle tehdit edildiğini beyan etti. Her iki olayın da savcılığa intikal ettirildiği öğrenildi.


Hürriyet