Yaşam BlaBlaCar'la bayramı arabada başlat

BlaBlaCar'la bayramı arabada başlat

Paylaş
BlaBlaCar'la bayramı arabada başlat

22 ülkede 30 milyondan fazla üyeden oluşan topluluğu ile dünyanın en büyük şehirlerarası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar'la, son dakika bayram tatili planlamak ya da bayram sevincini uzakta yaşayan ailenle yaşamak artık çok kolay

Dünyada milyonlarca insanın ulaşım anlayışını değiştiren yolculuk paylaşım uygulaması BlaBlaCar ile bu bayram, son dakikada bile tatile ya da memlekete sevdiklerine kavuşmaya gidebilirsin. Tatil yolculuğunu yol arkadaşlarınla hesaplı ve eğlenceli hale getirebilir, yolculuk memleketeyse sevdiklerine kavuşmaya giden yolu, aynı yöne giden hemşehrilerinle paylaşabilirsin. BlaBlaCar, bayramı ailesiyle geçirmek isteyenler ya da tatil yaparak değerlendirmek isteyenler için bütçeleri zorlamadan, yolculuğu paylaşarak seyahat fırsatı sunuyor. Biletlerin tükendiği bayram tatili öncesi BlaBlaCar'da son dakika bile yolculuk ilanı bulmak mümkün!

Haberin Devamı

Sosyal medya ile bağlantılı çalışan ve doğrulanmış üye profillerinden oluşan platformuyla güvenilir bir yolculuk paylaşım topluluğu sunan

BlaBlaCar ile yolculuk yapmanın maliyetleri ise yaklaşık olarak şöyle: İstanbul- Ankara 32 TL, İstanbul- İzmir 34 TL, Ankara- Antalya 34 TL, Ankara- Konya 18 TL, İzmir- Ankara 41 TL, İstanbul- Ayvalık 31 TL, İzmir- Antalya 32 TL, İzmir-Çeşme 6 TL, İzmir- Bodrum 16 TL, Adana- Gaziantep 18 TL. BlaBlaCar’la nasıl yolculuk yapabilirim?

· Yolcu ya da sürücü olmak isteyenler, BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamasını indirerek ya da www.blablacar.com.tr adresine girip Facebook hesabıyla giriş yaparak profilini oluşturuyor.

· Yolcular, gidecekleri yeri ve yolculuk yapacağı tarihi seçiyor ve karşına aynı yöne yolculuk etmek isteyen sürücüler çıkıyor. Kendi aracı ile yolculuğa çıkan üyeler ise, profillerine aracının modelini ekliyor, yolculuğunun detaylarını ve aracındaki boş koltuk sayısını belirtiyor ve yolculuk ilanı veriyor. Sistem her yolculuk için koltuk başına bir masraf katkı payı öneriyor. Masraf katkı payı, kar gözetmeksizin yol masraflarını diğer yolcularla paylaşılmasına imkân verecek şekilde belirleniyor. Ardından sıra profilleri inceleyerek yol arkadaşını seçmeye geliyor.

Haberin Devamı

· Yolculuk sonrasında ise hem yolcular hem de sürücüler birbirlerine puan verip, yorum yapabiliyor. Böylece hem güvenilir bir topluluğun oluşturulmasına katkıda bulunuyor hem de bir sonraki yolculukta diğer üyeler tarafından tercih edilme şanslarını artırıyorlar. Yolcular yolculuğun nasıl geçtiğine ek olarak, anonim olarak yolculuk yaptıkları sürücülerin araç kullanma becerisini de değerlendirebiliyor. Tüm dünyada yılın her çeyreğinde 10 milyondan fazla kişinin yolculuklarını paylaştığı BlaBlaCar’ın ücretsiz mobil uygulamasını indirebilir ya da www.blablacar.com.tr adresi üzerinden BlaBlaCar’a üye olabilir, yolculuk arkadaşlarını seçtikten sonra, bayram tatili için geri saymaya başlayabilirsiniz.