Yaşam BlackBerry, BB10 OS'den Vazgeçmiyor

BlackBerry, BB10 OS'den Vazgeçmiyor

Paylaş
BlackBerry, BB10 OS'den Vazgeçmiyor

WhatsApp ve Facebook’un BB10 OS’den desteğini çekeceklerini açıklamasının şoku sürerken, BlackBerry cephesinden konu ile ilgili açıklama geldi

Bildiğiniz gibi birkaç ay önce WhatsApp aldığı kararla BlackBerry işletim sistemine verdiği desteği geri çekeceğini açıkladı. Kanadalı telefon üreticisi bu yılın sonundan itibaren BB10 OS ve genel olarak BlackBerry işletim sistemlerinden desteğini çekecek. Geçtiğimiz hafta da Facebook cephesinden de benzer bir karar geldi. Facebook bu kararını sessiz sedasız yürürlüğe koymayı tercih etse de, sosyal medya devinin de BlackBerry’den desteğini çekeceğini ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bu iki önemli şirketin başta BB10 OS olmak üzere BlackBerry işletim sistemlerinden desteğini çekmesi, BlackBerry kullanları üzdü. Kanadalı telefon üreticinin bu şok kararlara karşı nasıl bir tepki vereceği merak ediliyordu. BlackBerry bugün yayınladığı açıklamayla konunun detaylarını açıkladı. Şirket hem Facebook hem de WhatsApp’u BlackBerry’e desteklerini sürdürmeleri için ikna etmeye çalıştığını ama görüşmelerin sonuç vermediğini açıkladı.

Facebook bünyesinde yer alan bu iki önemli şirketin desteğini çekmesi BB10 OS için ağır bir darbe olsa da BlackBerry işletim sisteminden vazgeçmiyor. Şirket bundan sonra da işletim sistemini geliştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını açıklayarak kullanıcıların endişelerini biraz olsun giderdi.

Haberin Devamı