Bilim - Teknoloji BlackBerry Z10'u da parçalarına ayırdılar
Paylaş
BlackBerry Z10'u da parçalarına ayırdılar

iPhone'a "en zor cep" diyen iFixit, şimdi de Blackberry Z10'u parça parça etti! Ve işte sonuç...

Dünya genelindeki birçok kullanıcı için cep telefonları birer siyah kutudan ibaret. Yeni bir cep telefonu sahibi olduğumuzda, doğal olarak onun "içiyle" ilgilenmek yerine, doğrudan elimize alıp kullanmaya başlarız.

Haberin Devamı

Ancak bu plastik veya aluminyum kutu içine hapsolmuş cihazların içinde hiç de bilmediğimiz işler dönüyor. Bu gizli kalmış işleri bizden daha çok merak eden iFixit elemanları, BlackBerry'nin yeni amiral gemisi Z10'u parçalarına ayırarak siyah perdenin arkasına da ışık tuttu.

Bildiğiniz üzere iFixit çalışanları, yanımızdan bir an olsun ayırmadığımız cep telefonlarını parçalarına ayırarak, onlara "tamir edilebilirlik" üzerinden puan veriyor. BlackBerry'nin akıllı cebi de bu işleme maruz kaldı ve gayet tatmin edici bir puanla (8/10) tamir atölyesinden ayrılmayı başardı.

iFixit çalışanlarının Z10'da kusurlu bulduğu tek nokta, oldukça sıkı bir şekilde monte edilmiş ve çıkarması hayli güç olan kulaklık girişi ve kamera. Bu iki unsur dışındaki tüm parçalar, bireysel olarak rahatça çıkarılıp takılabiliyor.

Haberin Devamı

Hatırlatmak gerekirse iFixit, iPhone cihazları kendi kendine tamir edilebilme bakımından en güç cihazlar olarak belirlemişti...

Resimlerle: Xperia X10 ve BlackBerry Storm harmanı Çinli kopya

Kaynak: CHIP Online