Bilim - Teknoloji BlackBerry'den ilginç çıkış!
Paylaş
BlackBerry'den ilginç çıkış!

iOS ve Android'in gerisinde kalan BlackBerry, kendi platformu için uygulama yapmayanlara "salladı"!

İnternet tarafsızlığı tartışmalarına BlackBerry de katıldı. Firmanın CEO'su John Chen'in bir blog gönderisinde yazdığına göre Apple ve Netflix, internet tarafsızlığı prensiplerini çiğniyorlar. Bunun nedeni ise iMessage ve Netflix'i BlackBerry'ye getirmemiş olması.

Chen, BlackBerry'nin BBM'yi iPhone kullanıcılarına sunduğunu, ancak Apple'ın kendi kullanıcılarına BBM'yi indirme şansı vermediğini söylüyor. Benzer biçimde Chen, BlackBerry veya Android kullanıcılarının Apple'ın iMessage uygulamasından faydalanamadığını vurguluyor. Chen'e göre Netflix de akış hizmetini BlackBerry platformuna getirmeyerek ayrımcılık yapıyor.

Birçok uygulama üreticisinin benzer biçimde sadece Android ve iPhone'a hizmet sunması, Chen'e göre Android ve iPhone kullanıcılarının çok daha fazla içeriğe ve uygulamaya ulaşabildiği, iki katmanlı bir genişbant ekosistemi ortaya çıkardı. Chen'e göre "gerçekten özgür, açık, ayrımcılık yapmayan bir internet" için tarafsızlığın uygulama ve içerik katmanında sağlanması gerekiyor.

Chen'in söylediklerinin internet tarafsızlığıyla olup olmadığı konusu bir yana, geliştiricilerin her platform için uygulama geliştirmesi hiç de kolay bir iş değil. Sadece tek bir platform için uygulama geliştirmek bile zaman alıcı, pahalı bir süreç. Uygulamaların çoğunun sadece iOS ve Android'de olmasının nedeni de bu. Dolayısıyla Chen'in haklı olduğu noktalar olsa bile, BlackBerry'nin uygulama geliştiricilerinin ilgisini çekebilmek için muhtemelen başka yollar denemesi gerekecek.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi 5 kapaklı telefon!

Kaynak: CHIP Online