Spor Blatter'den Katar iddilarına yanıt

Blatter'den Katar iddilarına yanıt

Paylaş
Blatter'den Katar iddilarına yanıt

64. FIFA Kongresi öncesinde Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlenen Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) toplantısında konuşan Blatter, Katar'ın FIFA 2022 Dünya Kupası evsahipliğini rüşvetle kazandığı iddiasına cevap verdi.

FIFA’nın önünü kesmek isteyen bazı güçler olduğunu kaydeden Blatter, "FIFA çok güçlü olduğu için kurumumuzu yok etmek istiyorlar ama bizi yıkamayacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Katar hakkındaki iddiaların ardında "ırkçılık ve ayrımcılık" olduğunu söyleyen Blatter, "FIFA Etik Komitesi, bu iddiaların da yer alacağı raporlar hakkındaki kararını eylül ya da ekim gibi açıklayacak" bilgisini verdi.

Toplantının bu dakikalarında söz alan Afrikalı yöneticiler, Blatter’a destek vererek, İngiliz medyasının yer alan iddiaların "nefret dolu, ayrımcı ve lekeleyici" olduğunu öne sürdüler.

FIFA başkanlığına 5. kez aday olması beklenen 78 yaşındaki Sepp Blatter, bu konuya ilişkin de görüşünü belirterek, "İçimde yanmaya devam eden bir ateş var" ifadesini kullandı.

Asyalı futbol yöneticilerine hitap eden Blatter,"Birlik olun ve gücünüzü pekiştirin, dünyanın dört bir yanındaki yıkıcılara karşılık vermenin en iyi yolu budur" dedi.

Haberin Devamı

FIFA Etik Komitesi Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia ise dünya kupasına 2018 ve 2022’de evsahipliği yapacak Rusya ve Katar’a ilişkin iki yıl boyunca hazırlanan soruşturma raporlarının temmuz ortasında sonuçlanacağını ve ardından hukuksal değerlendirme sürecinin başlayacağını hatırlattı.

Katarlı yetkili Muhammed Bin Hammam’ın FIFA 2022 Dünya Kupası’na ülkesinin evsahipliği yapması adına birçok üst düzey yetkiliye rüşvet verdiği iddia edilmiş, olayın ardından FIFA’nın en önemli ticari ortaklarından "Adidas, Sony, Visa, Coca-Cola ve Hyundai" şirketleri konunun soruşturulmasını istemişti.