Spor Blatter'den şike sürecine destek

Blatter'den şike sürecine destek

Paylaş
Blatter'den şike sürecine destek

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) şikeyle mücadele konusunda talep gelmesi halinde sürece dahil olabileceklerini söyledi.

Sepp Blatter, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen 13. SportAccord Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Türk futbolundaki 2010-2011 sezonuyla ilgili şike süreci hakkında değerlendirme yapan Blatter, "TFF’nin yönetiminden memnunuz. Zürih’te 6 ya da 7 hafta önce TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya geldim. Kulüp futboluyla ilgili meseleler, UEFA’nın görev alanına giriyor. Buna rağmen TFF’den şikeyle mücadele için yardım etmemiz doğrultusunda bir talep gelirse sürece dahil olabiliriz" ifadelerini kullandı.

'Türk futbolu büyük bir marka haline geldi'

Blatter, futbolun Türkiye’de büyük bir marka haline geldiğini ifade ederek, böylesine büyük bir markanın içerisinde meydana gelebilecek şike ve şiddet gibi sorunları kontrol etmenin zorlaşabileceğini belirtti.

Türk futbolunun gelişimine dikkati çeken 79 yaşındaki Blatter, "Türkiye, 70 milyondan fazla nüfusa sahip büyük bir ülke. Futbol da Türkiye’de çok popüler bir oyun ve büyük bir marka haline geldi. Büyük kulüpler, büyük statlar, harika bir futbol ambiyansı var. Bunu da kontrol etmek her zaman kolay değil" diye konuştu.

'Türkiye’nin büyük turnuvalarda olmasını bekliyoruz'

Blatter, Türk Milli Takımı’nın Fransa’da yapılacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) ve Rusya’nın evsahipliğinde gerçekleştirilecek 2018 FIFA Dünya Kupası finallerinde yer almasını umduğunu dile getirdi.

Milli takımların performansında kulüp takımlarının önemli rol oynadığını aktaran İsviçreli futbol adamı Blatter, "Türkiye’nin, kulüpler arasındaki dayanışma ve iyi oyuncuların yetiştirilmesiyle gelecek turnuvalara katılarak başarılı olabileceğine inanıyorum. EURO 2016’ya katılan ülke sayısı 24’e çıkarıldı. Türkiye’nin bu durumda EURO 2016’ya katılmasını ve sonrasında da 2018 FIFA Dünya Kupası’nda olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'Türkiye’nin sıçramayı tekrarlaması gerek'

Türk futbolunun yıllar geçtikçe büyük bir aşama kaydettiğine vurgu yapan Blatter, Türkiye’nin 2002 FIFA Dünya Kupası’nda 3. olarak yaptığı sıçramayı tekrarlaması gerektiğini ifade etti.

Blatter, Türk futbolunun üst düzey ve profesyonelce yönetilen bir organizasyon haline geldiğini anlatarak, şunları söyledi:

"Kulüpler profesyonelce yönetiliyor. Yıllar geçtikçe harika teknik direktörler ve futbolcular Türkiye’yi tercih etmeye devam ediyor. Artık Türkiye’nin milli takım bazında daha önce yaptığı sıçramayı tekrarlaması gerek. Türkiye, son olarak 2002 FIFA Dünya Kupası’nda başarılı bir turnuva geçirmişti. Bu bir sürpriz değildi, ortada güçlü bir futbol anlayışı vardı" değerlendirmesinde bulundu.

Blatter ayrıca, Türk halkına iyi niyet dileklerini ileterek, "Onlar futbolun en iyisini, güzel futbolu hak ediyor. Umarım Türkler futbolda daha çok başarılar yaşar" diye konuştu.

Bu arada Blatter’in yeniden aday olduğu FIFA başkanlığı seçimleri, 29 Mayıs’ta İsviçre’nin Zürih kentinde yapılacak. FIFA’nın başkanlık seçiminde, Blatter’in yanı sıra FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag ve Portekizli eski futbolcu Luis Figo da yarışacak.

AA

Haberin Devamı