Spor Blatter'in savunması alındı!

Blatter'in savunması alındı!

Paylaş
Blatter'in savunması alındı!

FIFA Tahkim Kurulu, futboldan 8 yıl men cezası verilerek görevinden uzaklaştırılan FIFA Başkanı Sepp Blatter'in savunmasını aldı.

FIFA Etik Kurulu’nun, ulusal ve uluslararası düzeyde futbolla bağlantılı organizasyonlarda 8 yıl boyunca yer almasına yasak getirdiği Blatter’in, men cezasına itirazı üzerine İsviçre’nin Zürih kentindeki FIFA Genel Merkezi’nde duruşma yapıldı.

İsviçre basını tarafından sabah erken saatlerde basın mensuplarına yakalanmamak için FIFA Genel Merkezi’ne giriş yaptığı duyurulan Blatter, henüz savunmasıyla ilgili basına bir açıklama yapmadı.

FIFA Tahkim Kurulu’nun, Blatter ve dün ifade veren UEFA Başkanı Michel Platini hakkındaki kararını açıklaması bekleniyor. Platini ve Blatter’in itirazlarının reddedilmesi durumunda, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurmaları öngörülüyor.

FIFA, Platini ile Blatter’e karşı açılan soruşturmanın ve verilen men cezalarının nedeni olarak Blatter tarafından Şubat 2011’de Platini’ye yapılan 2 milyon İsviçre frangı ödemenin hiçbir yazılı yasal dayanağının bulunmamasını göstermişti. FIFA, yolsuzluk operasyonu kapsamında Blatter ve Platini’ye geçici olarak verdiği futboldan 90 gün men cezası için yapılan itirazları da geçen kasım ayında reddetmişti.FIFA Etik Kurulu, geçen hafta da eski FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke’ye 12 yıl futboldan men cezası vermişti.FIFA’daki başkanlık seçimi yolsuzlukların gölgesinde 26 Şubat tarihinde Zürih’te yapılacak.

FIFA başkanlığı için UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, Güney Afrikalı ünlü iş adamı Tokyo Sexwale ve Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife yarışacak.

Haberin Devamı