Dünya BM onayı verdi: 15-0 oyla kabul edildi

BM onayı verdi: 15-0 oyla kabul edildi

Paylaş
BM onayı verdi: 15-0 oyla kabul edildi

BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin son balistik füze denemeleri üzerine sert yaptırımlar içeren tasarıyı 15-0 oyla kabul etti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Kuzey Kore'nin, bir füze denemesi daha yaptığını belirlemişti.

'MİLYONLARCA KİŞİ ÖLEBİLİR UYARISI'


ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Mart ayında Güney Kore'ye yaptığı resmi ziyaret sırasında, Kuzey Kore'ye karşı 'stratejik sabrın tükendiğini' söylemişti. ABD Başkanı Donald Trump ay başında CBS TV kanalına verdiği röportajda, Kuzey Kore'ye karşı girişilecek büyük bir savaşta milyonlarca kişinin ölebileceği uyarısında bulunmuştu.

Trump, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerini sürdürmesinin ülkesini 'çok da mutlu etmeyeceğini' söylemişti. Trump kısa süre sonra Bloomberg televizyonuna verdiği mülakatta ise Kuzey Kore lideri ile görüşebileceğini bu sözlerle belirtmişti:

"Eğer onunla görüşmem uygun olsaydı, doğru koşullar altında bunu kesinlikle yapardım, Bunu yapmaktan onur duyardım. Tekrarlıyorum, uygun koşullarda onunla bir araya gelirim".

TRUMP'I TEHDİT ETMİŞTİ


Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda sarf ettiği 'Zorunda kalırsak Kuzey Kore'yi yok ederiz' sözlerinin bedelini fazlasıyla ödeyeceği uyarısında bulunmuştu.

1000 KM'YE YAKLAŞTI


Güney Kore askeri yetkilileri de füzenin 4500 km yüksekliğe ve 960 km uzaklığa ulaştığını açıklamıştı.



Kuzey Kore balistik füze fırlattı ​

Haberin Devamı