Spor Bobo, ligdeki gol hasretine son verdi

Bobo, ligdeki gol hasretine son verdi

Paylaş
Bobo, ligdeki gol hasretine son verdi

PTT 1. Lig ekiplerinden Kayserispor'da üçüncü sezonunu geçiren Brezilyalı futbolcu Bobo, ligde 8 maç aradan sonra rakip fileleri havalandırarak "gol orucu"nu bozdu.

Geçen sezon veda ettiği Spor Toto Süper Lig’e yeniden yükselme hedefiyle sezona başlayan sarı-kırmızılı takımın en önemli gol silahı Bobo, ligde 8 maçlık suskunluğunu Adana Demirspor maçında bozmayı başardı.

Kayserispor’a Adana Demirspor karşısında 2-1’lik galibiyeti getiren gole imza atan Bobo, teknik heyetten ve taraftarlardan alkış aldı.

Ligde en son golünü geçen sezon Bursaspor’a karşı Süper Lig’in 25. haftasında 17 Mart’ta atan Brezilyalı futbolcu, o tarihten bu yana 5’i Süper Lig’de, 3’ü PTT 1. Lig’de olmak üzere 8 maçta gol sevinci yaşamamıştı.

PTT 1. Lig’de ilk golünü attı

Kayserispor’daki ilk sezonunda 18 gol atarak, sarı-kırmızılı ekibin ligde 2012-2013 sezonunu 5. sırada tamamlamasına büyük katkı veren ancak daha sonra yaşadığı sakatlık ve formsuzluk sebebiyle kendisinden bekleneni veremeyen Bobo’nun ligdeki "gol orucu"nu bozması, camiada sevinç yarattı.

Adana Demirspor maçında fileleri havalandırarak, PTT 1. Lig kariyerindeki ilk golüne imza atan Bobo, Beşiktaş ve Kayserispor forması altında, Süper Lig, Türkiye Kupası, TFF Süper Kupa ve PTT 1. Lig’de çıktığı 239 resmi maçta 107 gol kaydetti.

"Bobo, Türkiye liglerinin tartışmasız en önemli golcülerinden biri"

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bobo’nun ligde uzun süren gol hasretine son vermesinden son derece mutlu olduklarını söyledi.

Bobo’nun şampiyonluk yolunda takıma büyük katkı vereceğine inançlarının tam olduğunu vurgulayan Ortaköylüoğlu, şunları kaydetti:

"Bobo, Türkiye liglerinin tartışmasız en önemli golcülerinden biri, kariyeri başarılarla dolu. Beşiktaş’ta ve bize geldiği ilk sezonda oynadığı futbol ve attığı goller ortada. Geçen sezonun başında çok ciddi sakatlık yaşadı ve takımdan uzun süre ayrı kaldı. Bu sakatlık onu kötü etkiledi. Sakatlıktan kurtulduktan sonra bir süre gol atamadı o da oyuncuda stres oluşturdu. Adana Demirspor maçında attığı galibiyet golüyle bu şanssızlığına son verdi. Bobo, inşallah bundan sonra atacağı gollerle takımıza nice galibiyetler kazandırır ve takımımız, hak ettiği yer olan Süper Lig’e çıkar."

AA

Haberin Devamı