Gündem Bodrum bu okulun ismini tartışıyor

Bodrum bu okulun ismini tartışıyor

Paylaş
Bodrum bu okulun ismini tartışıyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Bodrum Lisesi'nin adının 'Kanuni Sultan Süleyman' olarak değiştirilmesi tepkilere neden oldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 1972 yılında kurulan Bodrum Lisesi'nin adının Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesine başta veliler ve eski mezunlar olmak üzere çeşitli çevrelerden tepki geldi.

"İSİM ATATÜRK OLMALI"

Bir isim vermek gerekiyorsa bunun ‘Atatürk’ ya da ‘Bodrum’ Anadolu lisesi olabileceğini belirten veliler ve eski mezunlar, İskele Meydanı'nda eylem yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan Halil Yılmaz, şunları söyledi: “Okulumuzun bu yıl yeni öğretim yılına başlarken Anadolu Lisesi statüsünde öğrenci alınacağını duyunca sevindik.

Ancak okulun isminin Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi olduğunu internet öğrenci tercih sitesinde öğrenince şaşkına döndük. Çünkü bundan bilgimiz yoktu. Okul Ailesi Birliği’nin de konudan haberdar değildi.

"CEVAT ŞAKİR KABAAĞAÇLI OLABİLİR"

Bodrum'un değerlerine Bodrum Lisesi mezunlarına ve Bodrumlulara uygun olmayan bu durum bizi üzdü. Bu nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlık ile görüşerek bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Aksi halde kanuni yollara başvuracağız.”

Bodrum Lisesi'nin ilk mezunlarından olan Oğuz Karabağlı ise “Bodrum ile özdeşleşen Cevat Şakir Kabaağaçlı, Neyzen Tevfik gibi ünlü isimler var. Ayrıca yaptığımız kısa süreli araştırmada kimse Bodrum Lisesi'nin isminin değişmesini istemiyor.

Ancak böyle önemli bir kurumun ismi değiştirilecek ise buna iki kişi değil Bodrumluların karar vermesi çok daha doğru olur” dedi.

CHP: AKP ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARTMAYA ÇALIŞIYOR

CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk de, parti binasında yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni uygulamalar ve bahanelerle okullardan ‘Atatürk’ ve ‘Cumhuriyet’ isimlerini, kentle özdeşleyen yerel isimleri yok etmeye çalıştığını iddia ederek, “AKP, her yaptığı işte olduğu gibi bu kez de şapkadan tavşan çıkarmaya çalışıyor” dedi.

"24 SAATTE KARAR VERDİK"

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan 15 Haziran tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen resmi yazı ile düz liselerin Anadolu Lisesi’ne dönüştürüleceği belirtildiğine dikkati çekerek, “Yeni okul isminin 24 saat içerisinde tespit edilip, bildirilmesi istendi.

Kanuni Sultan Süleyman Bodrum’a ilk gelen Osmanlı sultanı olduğu için kaymakamlığımıza bu ismi önererek ortak karar aldık.

Ayrıca, Konacık Beldesi'nde bir Bodrum Anadolu Lisesi mevcut. Ancak zamanımız kısıtlı olduğu için velilerden görüş alma şansımız olmadı. Ancak şu anda kesinleşen bir şey yok. Gelen tüm önerileri değerlendirip, ilgili makamlara iletebiliriz” diye konuştu.

Yaşar ANTER/Muğla (DHA)

2