Eğitim - Kariyer Bodrum katında bilim sınıfı

Bodrum katında bilim sınıfı

Paylaş
Bodrum katında bilim sınıfı

Samsun'da fen bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Naziye Çetin, çalıştığı okulun bodrum katını velilerin yardımıyla bilim sınıfı haline getirdi

Canik İmam Hatip Ortaokulu'nda aynı zamanda müdür yardımcılığı görevini yürüten Naziye Çetin, okul binasının atıl haldeki bodrum katını bilim sınıfına dönüştürmeye karar verdi.

Destek aldığı velilerle birlikte boyadığı duvarları, çocuklara fen bilgisi dersinde ilham verecek afişlerle donattı. Masaları sınıfa altıgen şeklinde koyan Naziye Çetin, tavana da öğrencileriyle birlikte yaptığı güneş sistemini yerleştirdi.

'VELİLERLE BİRLİKTE ÇALIŞTIK'

Naziye Çetin, gşimdi bilim sınıfı olarak kullandıkları yerin eskiden bodrum katı olduğunu, atıl durumdaki bu yerin pencereleri olmadığı için ışık da almadığını söyledi.

Velilerle çalışarak oluşturdukları bilim sınıfında oturma şeklini, öğrencilerin hem bireysel hem de grup halinde çalışmaları amacıyla altıgen şeklinde tasarladıklarını anlatan Naziye Çetin, "Velilerimizle hafta sonları ve akşamları saat 17.00'den sonra gece yarılarını kadar çalıştığımız oldu. El becerilerimizle tasarladığımız sistemde güneş ve gezegenleri yaşatmaya çalıştık, bunlara hareketlilik kazandırdık. Işıkları kapattığımızda sınıfta görsel bir şölen oluşsun istedik. Çocuklarımız bu ortamda çok eğleniyor" dedi.



Verdikleri emeğin karşılığını, öğrencilerin mutluluğu ve derslere severek gelmeleriyle aldıklarını dile getiren Çetin, şöyle devam etti: "Değişen dünyada bilgiyi ezberlemek yerine bilgiyi üretmek ve onu geliştirmek gerekiyor. Bunun için öğrencilerin öğrenme ve merak duygularını harekete geçirmemiz gerekiyordu. Dışarıdan bakıldığında imam hatip okullarında yalnızca meslek dersleri işlendiği düşünülüyor. Oysa biz okulumuzda TÜBİTAK Bilim Fuarları gerçekleştiriyoruz. Kodlama üzerine çalışmalar yürütüyoruz ve bu konuda Türkiye derecelerine sahibiz. İmam hatip okulu olarak her bilim dalı ve sanatla ilgilenen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz."


Haberin Devamı