Kültür - Sanat Bodrum Müzik Festivali’nde 16 konser
Paylaş
Bodrum Müzik Festivali’nde 16 konser

Bu yıl 4-8 Ağustos’ta 14.’sü yapılacak Bodrum Müzik Festivali, klasik müzik dünyasının önemli isimlerini farklı mekânlarda ağırlayacak

4-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan 14. Bodrum Müzik Festivali, klasik müziğin önemli isimlerini sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Festival, Doğuş Holding’in kurucu sponsorluğu, Denizbank’ın desteği ve Turkcell’in sponsorluğuyla Bodrum’un altı farklı mekanında gerçekleşecek. Şevket Sabancı Parkı, D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatrosu fizy Sahnesi, D-Marin Turgutreis Yacth Club, D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi, The Marmara Bodrum ve Bodrum Mozole Anıt Müzesi, festival boyunca on altı konsere ev sahipliği yapacak. Bunun yanı sıra festival süresince her gece açıkhava alanında Guillermo del Toro, Mark Gill, Joe Wright ve Ingmar Bergman’ın da aralarında olduğu yönetmenlerin filmleri izleyiciyle buluşacak. Festival tanıtımı kapsamında gerçekleştirilen toplantıda dün konuşan Doğuş Holding CEOsu Hüsnü Akhan, Bodrum’u Montreal, Montreux, San Remo, Salzburg ve New Orleans gibi müzikle anılan bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Ünlü şef Rengim Gökmen’in yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Lauren Fagan ve Murat Karahan’a eşlik edeceği açılış konseriyle başlayacak olan 14. Bodrum Müzik Festivali’nin bu önemli buluşmasında Verdi’den Puccini’ye, operanın önemli bestecilerinin eserleri sanatseverlerle buluşacak.

Festivalin ikinci ve üçüncü gününde Gümüşlük Festival Akademisi’nden Genç Yetenekler konserleriyle müzikseverler sabah yedide güne merhaba diyecek. Sevil Ulucan ve Hillel Zori’nin ardından Fazıl Say, ‘Yürüyen Köşk’ bestesinin Bodrum prömiyerini festivalin ikinci günü olan 5 Ağustos’ta gerçekleştirecek. Say, konserde aynı zamanda yakın dönemde yayınladığı Chopin’nin noktürnlerinden oluşan bir repertuvarı da müzikseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı

Festivalin üçüncü gününde Erman Türkili, Çağ Erçağ ve İbrahim Yazıcı; Brahms ile Astor Piazzolla bestelerinden oluşan bir seçkiyle sahnede olacak. Aynı gün, Christina Pluhar’ın ‘Mediterraneo’ projesi kapsamında mandolin sanatçısı Avi Avital, sahne alacak. Konserde Türkiye’den İspanya’ya, İtalya’dan Yunanistan’a Akdeniz coğrafyasından eserlere yer verilecek.

Festivalde 8 Ağustos’ta keman sanatçısı Veriko Çumburidze, çellist Camille Thomas ve piyanist Gülru Ensari sahne alacak. Festivalin öne çıkan bir diğer etkinliğinde Ece Dağıstan ve Güvenç Dağüstün’ün ortak çalışması ‘Güz Şarkıları’ albümündeki eserler, Bodrumlularla buluşacak.

ONAY'A ONUR ÖDÜLÜ

Hollandalı Ludwig Orhestra Ariel Zuckermann şefliğinde keman sanatçısı Alina Pogostkina’ya eşlik edeceği konser, festivalin en özel etkinliklerinden biri olacak. 7 Ağustos’ta gerçekleşecek olan konserde Rimsky-Korsakov ve Mendelssohn besteleri çalınacak. Festival bu yıl Gülsin Onay’ın Murathan Özbek ile gerçekleştirdiği projesi ‘Yolda’ya ev sahipliği yapacak. Gecede, Gülsin Onay’a Festival Onur Ödülü de takdim edilecek.

Festivaldeki bir diğer önemli etkinlik ise İskandiavya’nın önemli müzisyenlerinden Vikingur Olafsson konseri olacak. Olaffson 8 Ağustos’ta Philip Glass’ın en özel bestelerini müzikseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı